politica

Ciuca a fost ales, fara emotii, presedintele PNL: Sa ne apucam serios de munca!

Premierul Nicolae Ciuca a fost ales, duminica, presedinte al PNL, in cadrul Congresului extraordinar al partidului. Ciuca a fost singurul candidat.

Au fost 1.120 de voturi exprimate. Ciuca a obtinut 1.060, in timp ce 60 de liberali au ales sa-si anuleze votul. Totodata, au fost neutilizate 159 de voturi.

”Vreau sa va multumesc tuturor pentru votul de incredere, pentru efortul pe acre l-ati facut, ati venit unii astazi, in ziua de Florii, ceilalti de peste tot de pe cuprinsul tarii, diasporei vreau sa-i multumesc foarte mult si m-as bucura sa fie la fel de uniti si la fel de dinamici cum au fost astazi si sa arate lumii ca PNL, ca Romania are spirit, are vointa, are potential, are capacitate si are resursa umana, sa nu ne fie teama ca nu putem sa ne angajam la orice efort si la orice obiectiv, impreuna cu tot ceea ce inseamna valorile europene. Va doresc succes si va indemn sa ne intoarcem fiecare acolo unde ne desfasuram activitatea, sa ne apucam serios de munca”, le-a spus Ciuca liberalilor, dupa anuntarea rezultatelor.

El a stat apoi de vorba si cu jurnalistii. A sustinut si in fata acestora un mic discurs, despre cum isi doreste, ca din multiplele sale calitati, sa poata sa ia masurile necesare pentru cresterea calitatii educatiei, a nivelului investitiilor si, in general, cresterea calitatii vietii pentru romani.

Ciuca isi doreste si ca romanii plecati peste hotare pentru o viata mai buna sa gaseasca asta in Romania si sa se intoarca.

In prima sa conferinta ca presedinte al PNL, Ciuca a acceptat cateva intrebari, insa a plecat rapid dupa ce jurnalistii l-au intrebat in special despre contrele cu Florin Citu si scandalul de plagiat.

Premierul a reiterat multumirile la adresa predecesorului sau pentru munca depusa la partid si la guvern si a reiterat ca nu si-a plagiat teza de doctorat.

Amintim ca, sambata trecuta, Florin Citu si-a anuntat demisia din functia de presedinte al PNL, dupa ce mai multi lideri liberali i-au solicitat acest lucru. Si Dan Vilceanu a demisionat din functia de secretar general al partidului.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

6 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

6 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

6 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

6 ore ago