Ciuvica pune la cale noua mizerie. Cum vrea sa o impiedice pe Kovesi sa se APERE oficial in cazul acuzatiilor de plagiat

politica

Dupa ce Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a desemnat comisia care va studia lucrarea de doctorat acuzata ca ar fi plagiata, sefa DNA Laura Codruta Kovesi a anuntat ca vrea sa se prezinte in fata comisiei sa-si sustina punctul de vedere.

Mugur Ciuvica, presedintele Grupului de Investigatii Politice, considera ca solicitarea sefei DNA este o forma de „intimidare” si a cerut oficial ca CNATDCU sa nu o accepte.

„Intr-o grosolana incercare de intimidare a celor care trebuie sa se pronunte asupra plagiatului pe care l-a comis in teza de doctorat, Laura Codruta Kovesi a cerut sa-si sustina personal punctul de vedere in fata Comisiei tehnice a CNATDCU. Este o presiune fara precedent. Niciuneia dintre persoanele ale caror teze de doctorat au fost analizate de CNATDCU, indiferent ca a fost vorba de fostul Victor Ponta, Petre Toba s.a.m.d., nu i s-a permis sa isi sustina punctul de vedere in fata vreunei Comisii tehnice.

Ca urmare, GIP a solicitat CNATDCU sa nu accepte solicitarea procurorului sef DNA. In masura in care solicitarea abuziva a Laurei Codruta Kovesi va fi acceptata, GIP a solicitat CNATDCU ca Mugur Ciuvica sa prezinte si el personal Comisiei tehnice dovezile plagiatului. Am solicitat, de asemenea, ca Mugur Ciuvica sa fie prezent la sedinta Comisiei tehnice in care procurorul sef DNA isi va sustine punctul de vedere. In plus, am cerut ca sedintele Comisiei tehnice in care vor fi prezenti Laura Codruta Kovesi si Mugur Ciuvica sa fie publice”, se arata pe siteul GIP.

Analistul Mugur Ciuvica a intrat in direct la Antena 3 si a explicat de ce a venit cu aceasta contra-solicitare.

„Daca cei de la CNATDCU si-ar incalca propriile standarde de pana acuma si i-ar permite doamnei Kovesi sa vina sa-si sustina punctul de vedere oral, pentru ca ea a trimis o sustinere in scris. A fost intrebata, a raspuns in scris. Daca vrea sa faca si o proba orala doamna Kovesi, am zis sa participam si noi la acea proba. Ca sa putem spune si noi una alta despre plagiatul ei. Ca am zis ca asa e corect. In mod normal nu ar tb sa fie asa. Aici nu e un proces Este analizata o teza de doctorat. Daca i se analizeaza unui mort, mortul nu se poate prezenta. Lucrarea se sustone ea in sine. (…). Ce presiuni pot sa fie mai mari decat din partea doamnei, care poate sa aiba si niste catuse in geanta. Prezenta doamnei Kovesi in persoana acolo nu este normala. Cei de la CNATDCU au spus ca pana la sfarsitul lunii noiembrie ar trebui sa dea o decizie definitiva”, a declarat Mugur Ciuvica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: