politica

Clotilde anunta plangere penala contra ANI: „Conducerea PSD si PNL imi solicita demisia acum pentru ca nu mai pot fura in liniste la primaria noastra”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunta ca depune plangere penala impotriva inspectorului ANI care a refuzat sistematic accesul la dosar. „Un membru PNL a sesizat ANI fiindca vreau sa nu se mai ia spaga in Primaria Sectorului 1. Iar ANI imi refuza accesul la dosar cu toate ca l-am solicitat de mai multe ori”, a subliniat primarul.

„Bun. Acum ca festivalul manipularii PSD si PNL al opiniei publice a inceput (din nou) o sa vin cu cateva precizari. Vor mai urma si altele pe parcurs fiindca putina lume stie despre ce este vorba in sesizarea facuta de un membru PNL la ANI.

Asadar:

Pentru ca este destul de tehnic subiectul am sa incerc sa-l descifrez cat mai simplu de inteles. Sesizarea facuta de PNL impotriva mea spune asa: primarul sectorului 1 s-a numit manager de proiect si a incasat 3500 euro in 5 luni. Adica eu (primarul) n-am voie sa fiu manager de proiect fiindca m-am numit singur si mi-am semnat singur dispozitiile de numire. Nimic mai fals.

1. Insemna ca toti primarii din Romania care isi semneaza lunar pontajul sau care isi maresc indemnizatia sunt in conflict de interese;
2. Toate dispozitiile semnate de mine sunt verificate daca sunt legale si ajung la prefect. Prefectul a spus ca sunt legale;
3. Toate actele administrative trebuie sa indeplineasca o serie de avize ale departamentelor: juridic, economic, resurse umane etc. Toate aceste avize si semnaturi sunt pe toate dispozitiile sesizate de ANI;
4. Reprezentantii ministerului responsabil pentru proiectului sesizat de ANI spun intr-un raspuns ca eu sunt eligibila (chiar daca sunt primar).

Obiectivul principal al proiectului facut in parteneriat cu Directia Generala Anticoruptie este cresterea gradului de implementare a masurilor referitoare la prevenirea coruptiei prin imbunatatirea, consolidarea si dezvoltarea capacitatii administrative a Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti.

Ce inseamna acest lucru:
– Realizam procedura operationala privind managementul riscurilor de coruptie si stabilirea masurilor preventive anticoruptie din cadrul Primariei Sectorului 1.
– Realizam si implementam un Registrul riscurilor de coruptie in cadrul administratiei locale.
– 60 de angajati din cadrul Primaria Sectorului 1 vor beneficia de cursuri de instruire in domeniul prevenirii coruptiei, transparentei, eticii si integritatii.
– Campanie de constientizare privind riscul expunerii la faptele de coruptie, promovata atat in randul cetatenilor cat si al personalului din administratia publica locala.

Pentru toate astea am fost remunerata cu 3500 euro timp de 5 luni.

Cu alte cuvinte, un membru PNL a sesizat ANI fiindca vreau sa nu se mai ia spaga in Primaria Sectorului 1. Iar ANI imi refuza accesul la dosar cu toate ca l-am solicitat de mai multe ori. Iar conducerea PSD si PNL imi solicita demisia acum pentru ca nu mai pot fura in liniste la primaria noastra. Sincronizare perfecta.

La fel ca in cazul Curtii de Conturi care dupa ce ca au venit de vreo 3 ori la BN oi in control intr-un an de zile n-a gasit nimic ilegal desi au iesit sa comunice public. Si uite asa folosim anumite institutii pe post de maciuca sa lovim in cei incomozi politic. Insa nu-i nimic. Mergem mai departe. Depun plangere penala impotriva inspectorului ANI care a refuzat sistematic accesul la dosar. Asa, pentru ca nu e nimeni mai presus de lege”, a scris Armand pe Facebook.

Citeste si: Clotilde si ANI. PSD-istii sar sa o atace pe Armand in aceeasi zi in care primarul PSD Laba a fost prins de ANI cu 58.000 euro nejustificati: „Sunt banii cumnatului”

PSD a solicitat luni conducerii USR sa aplice in cazul primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, „exact aceleasi standarde de integritate” pe care le-a pretins altor politicieni acuzati de fapte penale si de incompatibilitate.

„Conducerea USR are obligatia morala de a convoca, de urgenta, o sedinta pentru suspendarea din partid a doamnei Clotilde Armand, pana cand aceasta isi va rezolva problemele cu justitia. In caz contrar, tot discursul USR privind integritatea functiei publice se dovedeste a fi pura demagogie. In cazul doamnei Armand, nu mai e vorba doar de declaratii politice sau de speculatii de presa. Este o acuzatie oficiala, din partea Agentiei Nationale de Integritate, care a initiat o procedura in justitie impotriva doamnei primar, pentru fapte penale si incompatibilitate”, se arata intr-un comunicat de presa al PSD.

Social-democratii spun ca din acest moment „fiecare zi in care Clotilde Armand ramane in functia de primar reprezinta o insulta la adresa locuitorilor Sectorului 1” si in special a celor care au votat-o pe baza discursului anti-coruptie.

„Explicatiile date de primarul Sectorului 1 la acuzatiile care i se aduc in sesizarea ANI sunt la fel de irelevante cum au fost argumentele tuturor politicienilor care sustineau ca sunt nevinovati, dupa ce erau pusi sub acuzare de diverse institutii ale statului. Atunci, USR cerea cu insistenta ca acei politicieni sa renunte la functiile publice pana la pronuntarea magistratilor. Cum ziceau cei de la USR? Sa faca pasul in spate, sa lase justitia sa-si faca treaba, sa aiba incredere in institutii, iar daca sunt achitati, pot reveni in politica”, a declarat presedintele Organizatiei PSD a Sectorului 1, Florin Manole.

PSD subliniaza ca acuzatiile care i se aduc primarului Sectorului 1 „sunt cu atat mai grave” cu cat faptele incriminate au avut loc in perioada februarie-august 2022, „adica exact atunci cand strazile din sector erau pline de gunoaie si de sobolani”.

„In timp ce locuitorii Sectorului 1 sufereau din cauza mizeriei, doamna primar considera ca merita sa-si creasca salariul cu 30%, fix pentru asa-zisa gestionare a proiectelor anti-coruptie. Conform ANI, doamna primar a produs un prejudiciu asupra fondurilor europene, ceea ce atrage competenta Parchetului European (EPPO)”, mai arata PSD.

Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a aflat in conflict de interese si incompatibilitate, fiind sesizat si Parchetul General in legatura cu savarsirea infractiunii de folosire a functiei pentru favorizarea unor persoane.

In aceeasi zi in care PSD a emis acest comunicat, primarul PSD al comunei Bistrita Bargaului, Vasile Laba, a intrat in atentia inspectorilor de integritate. Edilul PSD este cercetat pentru ca ar fi dobandit o suma de bani in valoare de circa 58.000 de euro.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Rusia: Sef de grupare mafiota, eliberat pentru a lupta in Ucraina. „Nu ma vor lua prizonier. Chiar daca raman fara gloante, voi continua sa lupt cu dintii”

Un cunoscut lider rus al crimei organizate a parasit colonia penitenciara in care isi ispasea…

31 de minute ago

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

4 ore ago

Iohannis a promulgat legea, alegerile prezidentiale vor avea loc cu trei luni inainte ca presedintele sa-si finalizeze mandatul

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea care stabileste ca alegerile pentru presedintele Romaniei pot…

4 minute ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

2 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

54 de minute ago

Tarile G7 au convenit sa inchida centralele electrice pe carbune fara dispozitive de captare carbonului pana in 2035

Tarile G7, reunite in Italia, au decis marti sa inchida treptat centralele electrice pe carbune…

60 de minute ago