„Colegii mei au fost socati”. Un europarlamentar roman anunta ce reactii a starnit la Bruxelles legea lui Dragnea privind „defaimarea tarii”

politica

Europarlamentarul Cristian Preda afirma ca intentia lui Dragnea de a adopta o lege privind „defaimarea Romaniei” i-a socat pe oficialii de la Bruxelles.

„Am informat grupul PPE despre initiativa lui Dragnea, sustinuta si de Tariceanu (despre proiectul de lege privind defaimarea Romaniei). Colegii mei au fost socati”, a declarat, marti, Cristian Preda.

„Un condamnat penal ajuns presedintele Camerei ameninta cu o lege impotriva celor care ar ‘defaima’ tara, intrucat critica guvernele controlate din umbra chiar de el”, a scris anterior Cristian Preda pe Facebook.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seara, la Romania TV, ca a vorbit cu mai multi colegi pentru a lucra la o lege care „sa dea posibilitatea statului roman sa sanctioneze defaimarea”. El spune ca oameni ca Monica Macovei si alti europarlamentari care „mint si defaimeaza despre propria tara” aduc deservicii.

”Am vorbit cu mai multi colegi si am convenit sa lucram la o lege, nu stiu daca e nevoie de o legislatie, la o lege care sa reglementeze sau sa dea posibilitatea statului roman sa sanctioneze aceste lucruri, pentru ca acesti oameni – gen Monica Macovei si alti europarlamentari care mint despre propria tara, care defaimeaza propria tara – aduc foarte multe deservicii si noi din cauza asta pierdem suveranitate, pierdem demnitate, pierdem respect si nu castigam absolut nimic. Am spus ca trebuie sa facem o lege care sa dea dreptul statului roman sa corecteze aceste lucruri. Nu stiu acum cum, dar in alte tari poate exista asa ceva. Nu poti sa stai indiferent si inactiv. Vi se pare bine ca despre tara noastra sa se vorbeasca, folosind minciuni, atat de rau? Sa se spuna lucruri mincinoase? Eu nu vorbesc de infractiune, dar cineva trebuie sa plateasca. Sigur ca intra la libera exprimare, dar asta nu inseamna ca trebuie sa defaimezi”, a declarat Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: