Combaterea declinului demografic in China: In provincia Sichuan, si persoanele necasatorite pot avea copii

externe

Autoritatile sanitare din provincia Sichuan, din sud-vestul Chinei, vor permite persoanelor necasatorite sa-si creeze o familie si sa se bucure de beneficii rezervate cuplurilor casatorite, in cel mai recent efort de a contracara scaderea natalitatii, transmite Reuters.

In China doar femeile casatorite au voie sa nasca, dar, avand in vedere ca rata casatoriilor si a natalitatii au scazut in ultimii ani, autoritatile provinciale au reinnoit o regula din 2019 care sa ofere beneficii si persoanelor singure care doresc sa aiba copii.

Din 15 februarie, cuplurile casatorite si orice persoana care isi doreste urmasi vor avea voie sa se inregistreze la autoritatile din a cincea cea mai populata provincie din China, fara plafon pentru numarul de copii.

Masura urmareste „promovarea dezvoltarii echilibrate si pe termen lung a populatiei”, a anuntat comisia de sanatate din Sichuan pe site-ul sau.

Pana acum, comisia a permis doar cuplurilor casatorite care doreau sa aiba pana la doi copii sa se inregistreze la autoritatile locale.

Populatia Chinei a scazut anul trecut pentru prima data in sase decenii, o intorsatura istorica care se estimeaza ca va introduce o perioada de declin. Aceasta perspectiva impinge autoritatile sa lanseze masuri de stimulare a populatiei.

Un sistem de evidenta la nivel national in care cuplurile se inregistreaza la autoritatile locale asigura acoperirea facturilor medicale pentru gravide iar femeilor casatorite le permite sa-si pastreze salariul in timpul concediului de maternitate.

Aceste beneficii vor fi acum extinse la femeile si barbatii singuri din Sichuan, provincie care ocupa locul sapte in tara dupa numarul persoanelor de peste 60 de ani, care reprezinta mai mult de 21% din populatia sa, arata cifrele guvernamentale.

O mare parte din recesiunea demografica a Chinei provine din politica privind copilul unic impusa intre 1980 si 2015.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: