externe

Comisia Europeana a platit Ucrainei o noua transa de 1,5 miliarde de euro: „Ucraina poarta pe umerii sai o povara grea pentru noi toti”

Comisia Europeana a anuntat miercuri, 24 aprilie, alocarea catre Ucraina a unei transe de 1,5 miliarde de euro de asistenta macrofinanciara dintr-un mare pachet de sprijin in valoare de 50 de miliarde de euro, relateaza Evropeiska Pravda.

Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a scris despre acest lucru pe Twitter (X).

Ea a calificat aceste fonduri drept vitale pentru mentinerea functionarii administratiei publice din Ucraina, in timp ce tara se lupta cu agresiunea rusa.

„Ucraina poarta pe umerii sai o povara grea pentru noi toti. Astazi alocam o suma suplimentara de 1,5 miliarde de euro in cadrul programului de 50 de miliarde de euro al Facilitatii pentru Ucraina”, a declarat ea.

In martie, Comisia Europeana a efectuat prima plata in valoare de 4,5 miliarde de euro in cadrul programului Facilitatea pentru Ucraina.

La 27 februarie, Parlamentul European a adoptat o versiune a documentului, care introduce un nou mecanism de sprijin pentru Facilitatea pentru Ucraina in valoare de 50 de miliarde de euro pentru patru ani. A doua zi, la 28 februarie, acesta a fost aprobat de Consiliul UE.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

3 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

9 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

9 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

7 ore ago