politica

Comisia Europeana o umileste rau pe Dancila: „Exista indoieli serioase asupra faptului ca nominalizarea Romaniei a fost facuta legitim de guvernul interimar”

Comisia Europeana confirma ca Victor Negrescu a fost respins. Exista ”indoieli serioase asupra faptului ca nominalizarea Romaniei a fost facuta legitim de guvernul interimar. Deci este o chestiune care trebuie rezolvata in Romania”, a declarat un purtator de cuvant al Comisiei Europene.

Premierul demis, Viorica Dancila, l-a propus oficial pe fostul ministru pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, insa presedintele Klaus Iohannis este de parere ca actualul Guvern nu are legitimitatea necesara pentru a propune un comisar european si afirma ca nominalizarea trebuia facuta de viitorul Guvern.

Nominalizarea lui Victor Negrescu a starnit nemultumirea presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis. El este de parere ca Guvernul demis prin motiunea de cenzura votata de Parlament nu are legitimitatea necesara pentru a propune un comisar european. Klaus Iohannis ar fi vrut ca nominalizarea sa fie facuta de noul Guvern, in conditiile in care presedintele PNL, Ludovic Orban, va incerca sa obtina votul de investitura pentru un nou cabinet. Sedinta Parlamentului a fost fixata pentru luni, 4 noiembrie.

Unii experti in drept european, citati de RFI,  afirma ca, pana in momentul investirii oficiale a noii Comisii Europene, noul Guvern ar putea retrage candidatura lui Victor Negrescu si ar putea nominaliza o alta persoana.

Insa Viorica Dancila l-a propus ieri pe fostul ministru pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, dupa cum a anuntat chiar premierul in functie, aflat intr-o vizita in judetul Cluj. Viorica Dancila a declarat ca a facut aceasta nominalizare la insistentele noului presedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Ministrul britanic de Externe, David Cameron, sustine ca Ucraina are dreptul de a lansa lovituri aeriene in adancul teritoriului rus

Seful diplomatiei britanice David Cameron a vizitat joi Kievul si a anuntat intentia Marii Britanii…

22 de minute ago

Taiwanul anunta ca 26 de avioane de lupta chineze au fost detectate in jurul insulei

Ministerul Apararii din Taiwan a anuntat vineri ca a detectat 26 de avioane si cinci…

36 de minute ago

Turcia a anuntat suspendarea tuturor relatiilor comerciale cu Israelul. Replica partii israeliene: „Asa se comporta un dictator”

Turcia a suspendat joi relatiile sale comerciale cu Israelul, dupa ce restransese deja exporturile catre…

52 de minute ago

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

12 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

12 ore ago