Categories: politica

Comportament jignitor din partea lui Dragnea si Tariceanu fata de presedintele Romaniei la sosirea acestuia in Parlament. Iohannis i-a pus la punct

Preseintele Klaus Iohannis nu a fost intampinat, la sosirea in Parlament, potrivit protocolului oficial. El le-a reprosat apoi acest lucru celor doi presedinti, Dragnea si Tariceanu.

Iohannis a fost intampinat de vicepresedintii celor doua Camere legislative, si nu de presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, respectiv presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, asa cum cerea protocolul.

Ulterior, presedintele s-a intalnit cu Dragnea si Tariceanu pe hol si le-a reprosat ca acest fapt. El a adaugat apoi ironic: „Toate bune in Parlament?”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis marti parlamentarilor ca au responsabilitatea de a restabili increderea in Legislativ si le-a cerut sa nu se gandeasca doar la un castig electoral de moment atunci cand propun legi.

„Dumneavoastra, doamnelor si domnilor senatori si deputati, va revine un rol esential: puneti pe agenda legi cu un impact major asupra viitorului romanilor, nu va ganditi doar la beneficiile pe care unele masuri le au acum, nu va ganditi doar la un castig electoral de moment. Intrebati-va cum va arata Romania in 5 ani, in 10 ani cu legile pe care le adoptati dumneavoastra acum. Intrebati-va daca in anii urmatori Romania va deveni mai puternica sau daca, dimpotriva, va fi slabita de impactul legilor votate de dumneavoastra. Aveti responsabilitatea si capacitatea de a restabili increderea cetatenilor in Parlament — aceasta institutie fundamentala a democratiei, aveti responsabilitatea si va rog sa o exercitati. Va chem sa faceti din aceasta un obiectiv politic demn de Centenarul comemorarii Marelui Razboi si aniversarii Marii Uniri”, a spus Iohannis, marti, in discursul sustinut in plenul reunit al Parlamentului.

El a subliniat ca actualul context regional si international poate fi o oportunitate pentru ca Romania sa demonstreze ca este o natiune puternica si are o clasa politica matura, capabila sa garanteze siguranta si prosperitatea cetatenilor.

Potrivit sefului statului, Centenarul Marii Uniri este nu doar „un moment de sarbatoare, un prilej de acordare de medalii si distinctii, ci oportunitatea de a ne mobiliza toate energiile in favoarea unor fapte, nu unor vorbe goale”.

„Nu prin declaratii demagogice, ci prin proiecte concrete si importante pentru viitor sa reconstruim coeziunea dintre societate si clasa politica. Cum facem ca Romania sa beneficieze de prosperitate pe termen lung, care sa insemne cresterea nivelului de trai, fara vulnerabilitati majore pentru urmatorii ani? Care sunt mecanismele pentru consolidarea unui stat de drept functional? Care trebuie sa fie rolul definitoriu al Romaniei pe scena europeana? Cu putin timp inaintea aniversarii Centenarului Marii Uniri si in anul aniversarii a 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeana, Romania asteapta de la elitele sale un raspuns adecvat la aceste intrebari. Va propun ca, asumandu-ne importantele invataminte ale trecutului, cat si mesajul preocupat, atent si activ al societatii romanesti, sa facem din angajamentul european al Romaniei cel mai durabil monument al independentei si unirii nationale!”, a conchis Iohannis.

El a mentionat ca pe 9 Mai se celebreaza „un arc peste timp” — 140 de ani de la declararea Independentei de Stat si sarbatorirea Zilei Europei — intr-un context complicat pentru Europa.

„Traim intr-una dintre acele perioade istorice la care, peste ani, urmasii vor privi inapoi si vor judeca daca noi, oameni de stat si politicieni, am inteles corect directia spre care sa ducem tara sau am ratat un moment important pentru viitorul natiunii. (…) Astazi, mai mult decat oricand, cred ca Romania trebuie sa afirme, tare si raspicat, ca locul sau este in continuare in randul democratiilor europene consolidate, in care sunt respectate drepturile civice, iar legea este egala pentru toti”, a afirmat seful statului.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Rusia: Sef de grupare mafiota, eliberat pentru a lupta in Ucraina. „Nu ma vor lua prizonier. Chiar daca raman fara gloante, voi continua sa lupt cu dintii”

Un cunoscut lider rus al crimei organizate a parasit colonia penitenciara in care isi ispasea…

O oră ago

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

4 ore ago

Amendat cu 9000 de dolari, inculpatul Donald Trump risca si inchisoarea. Judecatorul il acuza de ofensa adusa juratilor si martorilor

Judecatorul Juan Merchan, care prezideaza procesul penal de la New York al lui Donald Trump…

17 minute ago

Iohannis a promulgat legea, alegerile prezidentiale vor avea loc cu trei luni inainte ca presedintele sa-si finalizeze mandatul

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea care stabileste ca alegerile pentru presedintele Romaniei pot…

42 de minute ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

3 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

2 ore ago