externe

Congresmena republicana de origine ucraineana Victoria Spartz propune reducerea ajutorului militar pentru Ucraina

Victoria Spartz, singurul membru al Congresului american nascut in Ucraina, a depus amendamente prin care solicita reducerea pachetului de ajutor propus pentru Ucraina, care urmeaza sa fie votat sambata aceasta in Camera Reprezentantilor a SUA, relateaza Kyiv Independent.

Unul dintre amendamentele lui Spartz sugereaza eliminarea din legea propusa a prevederilor referitoare la programul PDA, care permite Casei Albe sa furnizeze arme direct din stocurile militare americane catre Ucraina.

In plus, amendamentele lui Spartz vizeaza ajutorul economic inclus in propunerea lui Johnson. Ea propune eliminarea unei clauze de peste 7,8 miliarde de dolari pentru asistenta sub forma de imprumuturi, precum si impiedicarea presedintelui SUA de a sterge datoria Ucrainei in anumite conditii.

Cel de-al patrulea amendament elimina fonduri de 481 de milioane de dolari de la Departamentul de Sanatate si Servicii Umanitare al SUA destinate refugiatilor.

In cele din urma, al cincilea propune interzicerea posibiltatii ca tarile afectate de razboiul din Ucraina sa utilizeze fondurile din cadrul programului FMF, care permite achizitionarea directa de arme de la producatori pentru a sprijini nevoile unui aliat al SUA.

Spartz s-a nascut intr-un orasel din regiunea Cernihiv si s-a mutat in SUA in anul 2000. Ea a devenit primul membru al Congresului de origine ucraineana in 2021 si este cunoscuta pentru sprijinul sau ferm fata de fostul presedinte Donald Trump.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

3 ore ago

Macron revine si subliniaza: „Nu exclud trimiterea de trupe occidentale in Ucraina. Ce securitate va mai exista pentru Romania, Moldova, Polonia daca Rusia va castiga in Ucraina?”

Presedintele francez Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren in Ucraina,…

O oră ago

Un nou atac devastator cu ATACMS lansat de Ucraina. Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi chiar pe poligonul de antrenament

Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi dupa ce un teren de antrenament…

2 ore ago

Franta depaseste (din nou) Marea Britanie in cursa investitiilor straine, pe fondul incetinirii cresterii economice in Europa

Franta a ramas cea mai atractiva destinatie din Europa pentru investitiile straine directe in 2023,…

2 ore ago

UE anunta un pachet de ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban, in incercarea de a reduce fluxul de refugiati sirieni

Uniunea Europeana va oferi Libanului un ajutor financiar de 1 miliard de euro pe o…

2 ore ago