„Constat ca pe Tariceanu il bantuie un cosmar cu multi licurici”. Dacian Ciolos, replica usturatoare la adresa sefului Senatului. Fundatura spre care ne indreapta PSD si ALDE

politica

Dacian Ciolos are o replica taioasa pentru Calin Popescu Tariceanu. Seful Senatului i-a transmis, vineri, lui Dacian Ciolos, ca nu a depasit mentalitatea celor care vorbeau despre „licuricii mari si mici”, raspunsul venind dupa ce acesta a criticat afirmatia lui Tariceanu ca „nu trebuie sa luam lumina de la Bruxelles”

„Tot inapoi spre fundatura Visegrad?

Constat ca pe dl Tariceanu il bantuie un cosmar cu multi licurici. Asta imi aminteste de propunerea sa intempestiva, fara consultare institutionala sau diplomatica, de retragere a trupelor romanesti din Irak, in vara anului 2006. A fost o iesire surprinzatoare, care a creat suspans in parteneriatul transatlantic, moment din fericire repede depasit prin decizia CSAT.

Dl Tariceanu imi da ca exemple pozitiile d-nei Merkel si ale d-lui Macron. Si eu m-as bucura ca Romania sa aiba statura Germaniei sau a Frantei in UE, daca nu prin economia ei, macar prin statura liderilor sai politici. Pe de alta parte, Dl. Tariceanu pare a fi aproape continuu intr-un exercitiu de produs fracturi logice pe cat de populiste pe atat de ipocrite. Cum explica atunci dl Tariceanu decizia ministrului de Externe, colegul sau de partid, de a bloca o declaratie comuna europeana prin care urma sa fie criticata mutarea ambasadei americane la Ierusalim? Cum a ajuns Romania sa voteze alaturi de Ungaria si Cehia, in contradictie cu restul UE? Cu cine s-a consultat dl Melescanu in prealabil?

Este un moment grav, care risca sa devina unul de cotitura in politica externa a Romaniei. Isi asuma dl Tariceanu&comp raspunderea pentru decuplarea Romaniei de UE si a izolarii in fundatura Visegrad?”, a scris Ciolos pe Facebook.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, i-a transmis, vineri, lui Dacian Ciolos, ca nu a depasit mentalitatea celor care vorbeau despre „licuricii mari si mici”, raspunsul venind dupa ce acesta a criticat afirmatia lui Tariceanu ca „nu trebuie sa luam lumina de la Bruxelles”

„Dacian Ciolos ma intreba retoric: ”de unde propuneti sa luam lumina?”, dovedind ca din pacate nu a depasit inca mentalitatea celor care vorbeau despre ”licuricii”… mari si mici. Raspunsul este simplu: de la nimeni, ci ar trebui sa intelegem care este interesul legitim al Romaniei si cum sa il urmam cu demnitate si curaj. Imaginati-va ce s-ar fi intamplat daca presedintele Emmanuel Macron sau cancelarul Angela Merkel ar gandi in aceiasi termeni ”de la cine luam lumina”. Nu au facut-o si de aceea Franta sau Germania au anuntat recent ingrijorarile pe care le au referitor la decizia anuntata de presedintele Trump in problema Iranului”, a scris Tariceanu pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: