externe

Contraatac puternic, Ucraina a eliberat deja jumatate din Severodonetk: „Lupte de strada dure. Orasul este impartit in doua, rusilor le e frica sa se deplaseze liber”

Rusii au pierdut teren in Severodonetk, oras-cheie in estul Ucrainei si epicentrul unor lupte grele pentru controlul Donbasului, a anuntat duminica guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Gaidai, informeaza AFP, citata de Agerpres.

„A fost o situatie dificila, rusii controlau circa 70% din oras, dar in cursul ultimelor doua zile au fost respinsi. Orasul este impartit in doua, le e frica sa se deplaseze liber”, a anuntat pe contul sau de Telegram guvernatorul Luganskului, controlata partial de separatistii prorusi din 2014, avand drept capitala administrativa orasul Severodonetk.

„Orasul este acum mai mult sau mai putin impartit in doua”, a insistat Gaidai, citat si de Reuters.

Explozii puternice au zguduit Kievul duminica dimineata, a anuntat primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, intr-un mesaj difuzat pe Telegram.

”Cateva explozii au avut loc in cartierele Darnytsky si Dniprovsky din oras. Echipele de interventie sting incendiul”, a scris primarul capitalei Ucrainei. Sirenele au sunat in multe alte orase ale tarii.

”Situatia la Severodonetk, unde continua luptele de strada, ramane extrem de dificila”, a declarat presedintele ucrainean Volodimir Zelenski intr-un mesaj video difuzat in noaptea de sambata spre duminica, deplangand ”raidurile aeriene, tirurile de artilerie si cu rachete constante”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

9 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

11 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

11 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

11 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

11 ore ago