Coordonatorul represiunii din 10 august, declaratii sfidatoare in fata Parchetului: „Vedeti ce inseamna a gaza”

news

Seful Jandarmeriei Bucuresti, Laurentiu Cazan, s-a prezentat, miercuri, la sediul Parchetului General pentru a fi audiat in dosarul protestelor din 10 august, in care acesta este urmarit penal pentru abuz in serviciu si participatie improprie la purtare abuziva in forma continuata.

Cazan s-a aratat indgnat ca in presa se foloseste termenul de „gazare” in cazul represiunilor din 10 august.

”Se foloseste mult termenul a gaza. Va rog sa va uitati in Dictionarul Explicativ al Limbii Romane si vedeti ce inseamna a gaza”, a declarat Laurentiu Cazan la iesirea de la Parchetul General. El a refuzat sa spuna care este definitia corecta pentru „a gaza”.

Intrebat dacar ar proceda din nou la fel ca in 10 august intr-o situatie similara, Cazan a confirmat ca ar „lua aceleasi masuri”: „Categoric, daca maine ar fi 10 august, as lua aceleasi masuri”.

Maiorul Laurentiu Cazan, in prezent imputernicit director general al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, este urmarit penal pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, participatie improprie la purtare abuziva in forma continuata, participatie improprie la fals intelectual, participatie improprie la uz de fals, in dosarul de la Parchetul General privind violentele de la mitingul din 10 august.

Comentarii: