externe

Coreea de Nord a mai lansat patru rachete balistice ca raspuns la trimiterea bombardierelor americane B-1B

Coreea de Nord a lansat, sambata, patru rachete balistice in mare, ca raspuns la trimiterea de catre SUA a doua bombardiere supersonice deasupra Coreei de Sud intr-o demonstratie de putere militara care a subliniat tensiunile in crestere in regiune, potrivit AP.

Comandamentul interarme din Coreea de Sud a declarat ca cele patru rachete cu raza scurta de actiune lansate dintr-o zona de pe coasta de vest a Coreei de Nord in jurul pranzului au zburat aproximativ 130 de kilometri.

In aceasta saptamana, Nordul a testat peste 30 de rachete, inclusiv o racheta balistica intercontinentala joi, care a declansat alerte de evacuare in nordul Japoniei si a mobilizat un numar mare de avioane de lupta pe teritoriul sau, intr-o reactie furioasa la exercitiul aerian comun Statele Unite – Coreea de Sud.

Armata sud-coreeana a declarat ca doua bombardiere B-1B s-au antrenat cu patru avioane de lupta americane F-16 si patru avioane sud-coreene F-35 in ultima zi a exercitiilor comune ale fortelor aeriene „Vigilant Storm”. Bombardierele nu au mai fost dislocate in Peninsula Coreeana din 2017. Exercitiul a implicat aproximativ 240 de avioane de lupta, inclusiv F-35 avansate din ambele tari.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Rusia desfasoara o campanie agresiva de sabotaj sub acoperire in Europa. UK si Germania, cele mai recente tari vizate

Determinata sa isi sporeasca atat presiunea pe campul de lupta asupra Ucrainei, cat si presiunea…

38 de minute ago

Scandal intre suveranisti. Razvan Constantinescu: „George Simion este un golan”

Medicul Razvan Constantinescu, devenit celebru in perioada pandemiei prin negationism si promovarea de teorii conspirationiste,…

8 minute ago

Seful OpenAI vrea sa transforme inteligenta artificiala intr-un „coleg super-competent care stie absolut totul” despre viata ta

In viziunea lui Sam Altman asupra viitorului, inteligenta artificiala este un pic intimidanta, relateaza Business…

34 de minute ago

Casa Alba: Ajutorul american va ajuta Ucrainei sa treaca la contraofensiva in 2025

Casa Alba este convinsa ca ajutorul militar oferit de Statele Unite va contribui la tranzitia…

37 de minute ago