politica

Corlatean anunta ca va ancheta „coruptia din Olanda” si cum respecta aceasta tara „standardele democratice”: „Am intentia sa imi exercit mandatul cu scrupulozitate si obiectivitate”

Senatorul PSD Titus Corlatean anunta ca a fost numit „raportor APCE privind functionarea institutiilor democratice si onorarea angajamentelor de catre Olanda, ca stat membru al Consiliului Europei”. In aceasta calitate, Corlatean afirma ca va verifica „modul de functionare a institutiilor olandeze din perspectiva standardelor democratice europene, teme legate de coruptie”.

„Numirea ca raportor APCE privind functionarea institutiilor democratice si onorarea angajamentelor de catre Olanda, ca stat membru al Consiliului Europei

Am avut onoarea sa fiu desemnat la Paris, la propunerea grupului politic european din care fac parte (SOC), in calitate de raportor din partea Comisiei de monitorizare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei pe tema: „Onorarea de catre Olanda a obligatiilor asumate in calitate de stat membru” al Consiliului Europei.

Raportul, concluziile si recomandarile pe care le voi adresa autoritatilor de la Haga, impreuna cu co-raportoarea pe aceasta tema, o colega din Austria, vor fi rezultatul inclusiv al unei vizite si discutiilor programate in Olanda cu autoritati politice, administrative, din domeniul judiciarului, societatii civile etc.

Ele vor viza modul de functionare a institutiilor olandeze din perspectiva standardelor democratice europene, teme legate de coruptie, spalarea banilor murdari, discriminare, functionarea judiciarului si alte subiecte subsumate angajamentelor Olandei asumate ca stat membru al Consiliului Europei, inclusiv eventuale disfunctionalitati sau probleme pe care le vom constata.

Am intentia sa imi exercit mandatul potrivit regulilor in materie al Comisiei de monitorizare a APCE, cu scrupulozitate si obiectivitate. E un mandat important si vreau sa-l duc la capat cu succes”, a anuntat Corlatean pe pagina sa de Facebook.

Prezent la Paris, Corlatean a mai spus ca a vazut acolo „sobolani aproape la fel de mari si numerosi ca cei de acum mai bine de un an de la Bucuresti, sectorul 1”.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Pentagonul a alocat o suma record pentru productia de noi sisteme HIMARS: 861,3 milioane de dolari

Departamentul american al Apararii a semnat un contract cu Lockheed Martin Corporation pentru productia de…

11 minute ago

Ciolacu nu mai taie in carne vine: „E evident ca noi am pierdut razboiul cu retailerii”

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat joi invins in "razboiul cu retailerii". El a avut mai…

2 ore ago