Coronavirusul loveste si Spitalul Obregia din Bucuresti. 70 de cadre medicale au intrat in izolare

news

70 de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia” au intrat in zolare dupa ce s-a descoperit ca un pacient este infectat cu coronavirus, anunta Digi24.

Pacientul a facut febra, iar medicii au hotarat ca trebuie sa i se faca testul pentru coronavirus. I-au fost recoltate probe a doua zi, insa rezultatele au venit foarte tarziu, adica abia miercuri, dupa cinci zile: testul este pozitiv.

In tot acest interval de timp, medicii nu au stiut daca pacientul este pozitiv sau nu, iar acesta a intrat in contact cu foarte multe cadre medicale, respectiv 70, care se afla acum in autoizolare.

Pacientul a stat in aceste zile cu mai multi pacienti, mai exact 15. Daca acestia sau medicii cu care a intrat in contact vor avea simptome, atunci vor fi si ei testati. Pana atunci, vor ramane in izolare timp de 14 zile.

In acest moment, pacientul se afla la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals din Bucuresti, unde primeste tratamentul necesar.

Managerul de la Obregia spune ca va elabora un protocol separat pentru pacientii psihiatrici, pentru ca in acest moment nu exista si trebuie facut unul si in privinta lor.

Mai mult despre:


Comentarii: