Covrigaria nu iubeste cofetaria: Marcel Ciolacu trimite inspectorii ANAF sa controleze prajiturile din cofetarii, pentru a vedea daca sunt taxate conform legii

news

prajituri, impozit, inspectori ANAF, Marcel Ciolacu, cofetarii, controale, deficit bugetar

Potrivit unor surse din ANAF, citate de Antena 3-CNN, inspectorii fiscului vor merge in control si vor cere retetarul pentru fiecare prajitura in parte ca sa vada daca este taxata conform legii.

Prajiturile, torturile, inghetata dar si alte deserturi care contin zahar s-au scumpit, la inceputul anului, dupa ce s-a majorat cota de TVA la 19%. Insa nu toate produsele intra sub taxarea mai aspra, ci doar cele care sunt mai dulci.

Practic, cu cat mancam mai mult dulce, cu atat platim mai mult, iar asta pentru ca pretul unui desert variaza in functie de cantitatea de zahar folosita. Spre exemplu, daca la un kilogram de tort se folosesc 100 de grame de zahar, atunci desertul va fi taxat cu 19%. Insa, daca acelasi preparat contine doar 50 de grame de zahar, atunci va fi mai ieftin pentru ca va avea un TVA de 9%.

Au trecut 5 luni de la aplicarea noilor masuri fiscale, iar inspectorii ANAF sunt pregatiti sa mearga in control. Potrivit unor surse, acestia vor cere reteta fiecarui desert pentru a vedea daca este aplicata cota de TVA corespunzatoare. Masura vine pe fondul masurilor disperate intreprinse de guvernul Ciolacu pentru a mai reduce deficitul bugetar catastrofal al Romaniei, care a depasit toate asteptarile si a starnit ingrijorare inclusiv la nivelul Uniunii Europene.

”Mai nou, inspectorii vin in control, se legitimeaza, scot telefonul si incep, pune pe cantar prajitura, filmeaza si o dau mai departe. E o mare prostie, pentru ca nu suntem la farmacie. O lingura de ciocolata, o jumatate, o lingurita de ciocolata sau de ce bagam in produs, nu sa stam la cantar. Deci, ca sa fim siguri, am pus pe kilogramul de produs, avem un retetar care se respecta cu sfintenie si sa n-avem probleme am mers ca si pret peste tot cu 19%”, spune administratorul unei cofetarii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: