politica

Crapa Firea-n Voluntari. Klaus Iohannis s-a intalnit cu primarul Nicusor Dan

Administratia Prezidentiala anunta ca presedintele Iohannis a avut sambata, de la ora 11.30, o intalnire cu primarul Capitalei, Nicusor Dan. Iohannis nu a avut niciodata o intalnire similara cu fost primar, Gabriela Firea.

„Tocmai am incheiat o intalnire pe care am avut-o cu domnul Nicusor Dan, Primarul General al Capitalei, o discutie foarte buna, aplicata. Domnul Primar General mi-a prezentat problemele cele mai grele, cele mai mari pe care le-a gasit de la preluarea mandatului. Mi-a prezentat solutiile pe care le vede si probleme, stim cu totii, sunt multe, incepand de la termoficare, la trafic, la gestionarea deseurilor, la problema poluarii in Bucuresti. Toate acestea sunt chestiuni complicate si am fost foarte bucuros sa vad ca domnul Primar General are solutii, are abordari foarte constructive.

Este evident ca unele din aceste probleme pot fi solutionate de Bucuresti daca se folosesc foarte mult banii europeni, daca se construiesc finantari potrivite, dar, in acelasi timp, am abordat si chestiuni pe care Bucurestiul singur nu le poate rezolva si as da, poate, doua exemple: chestiunea termoficarii nu poate fi rezolvata in aceasta etapa doar de Primaria Generala, este nevoie de o colaborare stransa si un sprijin solid de la Guvern, si autostrada de centura, care este vitala pentru Bucuresti, pentru a aerisi traficul, daca pot sa ma exprim asa. Este o chestiune care, evident, cade prioritar in zona Guvernului.

Cred ca se poate rezolva tot ce tine de buna gestionare a Bucurestiului, in conditiile in care Primarul General si Primaria Generala gasesc in Guvern un partener solid, un sprijin solid, si atunci, intr-un termen rezonabil, si problemele Capitalei vor putea fi abordate si rezolvate”, a declarat Iohannis la finalul intalnirii.

Klaus Iohannis nu s-a intalnit niciodata cu Gabriela Firea in calitate de primar general. Aceasta a venit o singura data la Cotroceni, cand a fost inclusa in delegatia PSD. O alta intalnire a avut loc cu ocazia unei receptii oficiale de Ziua Europei, in 2018.

Citeste si: Firea, scandal cat Casa Poporului dupa ce a participat la receptia de la Palatul Cotroceni. Se simte jignita ca nu i s-a acordat „importanta cuvenita”

Firea a provocat atunci scandal, acuzand faptul ca cei de la protocol nu au lasat-o sa stea langa „doamnele ministru”, desi acestea au insistat sa ramana alaturi, fiind dusa alaturi de sefii de institutii centrale. Iohannis a trecut in viteza pe langa acestia, fara sa dea mana cu Firea.

„Doar Dumnezeu stie ce s-a intamplat. In momentul in care am intrat in curtea Palatului Cotroceni, erau mai multe domnisoare care ne indicau unde este locul in care stam. La un moment dat, o domnisoara de la protocol a insistat foarte mult sa plec de langa doamna prim-ministru, pentru ca in aceea zona sunt doar ministri. Atat doamna Carmen Dan, Olguta Vasilescu si doamna Pintea au insistat sa raman langa dumnealor, spunand ca sunt al doilea om ca numar de voturi din tara, reprezint Capitala Romaniei si pot sa raman in zona guvernamentala. Au venit din nou cavalerul si domnisoara de la Cotroceni, insistand sa ma deplasez din aceea zona si sa merg in cealalta parte decat zona guvernamentala, spunand ca voi fi tot in primul rand, langa domnii Dragnea, Basescu, Constantinescu si cu Patriarhul.

Pentru a nu crea o disputa si un dialog care nu isi avea locul, am plecat, desi mi se parea ilogic sa plec de acolo. (…) Cand am ajuns acolo (in locul indicat de protocol – n.r.), erau mai multe biletele si numele meu nu l-am regasit in zona indicata de protocol si practic nu am stiut unde sa ma asez. Am ramas langa sotia domnului consilier de stat Oprisor, pentru ca a inceput ceremonia. Ma simt cumva indusa in eroare dupa ce am fost fortata sa plec din zona unde erau ministrii. Practic am ramas dupa sotia domnului Oprisor.

Domnul presedinte a salutat persoanele din zona in care ma aflam eu, dar o doamna de la protocol s-a asezat in dreptul doamnei Oprisor, indicand cumva ca acolo trebuie sa se opreasca presedintele, iar eu eram dupa doamna Oprisor.

Exista doua posibilitati, una in care intr-adevar a fost o balbaiala a protocolului si presedintele chiar nu a stiu de aceste lucruri, sau varianta a doua, ca a fost o intentie ca eu sa fiu izolata, sa nu fiu nici langa colegele mele din Guvern si sa fiu cumva marginalizata printre sefii de institutii ca sa nu avem ocazia sa dam mana.

A fost bizar ce s-a intamplat.

In mod evident, protocolul ma astepta, ma viza si ma dorea intr-un anumit loc, nu m-au lasat nici in randul doi, in spatele ministrilor”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

8 ore ago

Constanta: Un copil de 9 ani a cazut intr-o fantana fara apa. Doi adulti au incercat sa-l scoata si nu au mai putut iesi nici ei. Pompierii i-au salvat pe toti trei

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit, luni, in localitatea Mireasa din judetul Constanta, unde…

8 ore ago

Donald Tusk: Noua persoane arestate sub suspiciunea de sabotaj in numele serviciilor de informatii ruse

Premierul polonez Donald Tusk a declarat ca noua persoane au fost arestate sub suspiciunea de…

8 ore ago

706 de persoane cu numele Kyle s-au reunit in Texas. Nu a fost suficient pentru un record mondial

O incercare a orasului Kyle, Texas, de a dobori recordul mondial pentru cea mai mare…

9 ore ago

SUA spun ca Iranul a cerut ajutor dupa accidentul de elicopter in care a murit presedintele tarii, Ebrahim Raisi. Alegeri pe 28 iunie

Autoritatile iraniene au convenit sa organizeze alegerile prezidentiale pe 28 iunie, dupa moartea presedintelui Ebrahim…

9 ore ago

Campionatul european de surf pentru blanosi si tovarasii lor umani

Zeci de surferi cu blana si tovarasii lor umani au venit pe o plaja din…

9 ore ago