politica

Cristache nu poate sa treaca peste umilinta la care a fost supus de Dacian Ciolos. Un nou atac

Realizatorul TVR Ionut Cristache il ataca mai nou zilnic pe Dacian Ciolos, publicand postari veninoase pe pagina sa de Facebook la adresa liderului PLUS. In doar doua zile, i-a dedicat lui Ciolos patru mesaje, chinuindu-se sa demonstreze ca acesta este „mincinos”. Cristache a fost umilit in direct de Ciolos, la finalul anului trecut, dupa ce a lansat o intoxicare folosita de propaganda PSD.

Ionut Cristache, probabil cel mai bine platit angajat al TVR (peste 5.500 de euro lunar, dublu fata de cel al presedintelui Romaniei), se chinuie sa se faca tot mai util PSD, care a declansat o campanie violenta impotriva lui Ciolos la Antena 3 si Romania TV. El il ataca tot mai des pe fostul premier.

„Atentie, n-am nimic cu nimeni, in schimb am o problema cu minciuna si cu impostura. Dupa ce, ieri, am scris despre ‘omul nou’, vechi oportunist politic care de curand coborase si in gara PLUS, azi aflam ca Ciolos l-a dat afara. Un gest de normalitate, caci principiile cu care PLUS a plecat la drum erau in totala contradictie cu ce reprezenta acest om. Dar, totusi, raman niste neclaritati in postarea si argumentele lui Ciolos de azi, ca sa nu le spunem miniciunele. Hai sa mergem pe logica.

In postarea de azi, Ciolos ne spune ca il stie pe Fitiu, proaspat demis, de mult. Deci Ciolos a girat pentru el, stiindu-i biografia, cu toate petele, dar chiar si asa, l-a pus cu mana lui pe locul din Consiliul National PLUS. Cand s-a aflat public, l-a dat afara, dar nu neaparat el, cat comisia de arbitraj si etica a partidului. Deci l-a executat pentru ca s-a aflat, nu neaparat pentru ce a spus/facut in trecut. Si a mai dat afara pe cineva. Pe George Gima cel de la care a plecat toata tarasenia si cel care i-a cerut public demisia lui Fitiu”, a scris Cristache pe Facebook.

„Deci Ciolos l-a dat afara pe unul care si-a asumat perfect menirea si crezul Plus, acela de ‘oameni noi in politica’. Si ce apucaturi sunt astea? Dai afara oameni pentru ca nu-s de acord cu tine, cu prietenii tai pusi arbitrar pe lista, il dai afara ca si-a exprimat dezacordul in cel mai democratic mod cu putinta? Pai, astea nu erau apucaturi demne de PSD si PNL? PLUS nu era despre altceva? Ce facem aici?”, a mai scris Ionut Cristache.

Citeste si: Umilit de Ciolos, Cristache mistifica realitatea fara rusine: „L-au lasat nervii in acel moment. Saracul… este printre putinii care au cedat nervos”

La sfarsitul anului trecut, Ionut Cristache a fost umilit de Dacian Ciolos in propria emisiune, dupa ce a lansat o intoxicare livrata de propaganda PSD. Ciolos i-a demonstrat argumentat lui Cristache ca nu stie ce vorbeste.

Iata un episod relevant din emisiune, in care Ciolos demontat una dintre temele favorite ale propagandistilor anti-justitie:

Cristache: Doamna Pruna a dat celebra ordonanta care facea SRI-ul organ de ancheta.

Ciolos: Doamna Pruna stie despre ce vorbeste. Nu l-a facut, asta iar este o informatie falsa pe care o promovati si dvs. Dvs. ati citit ordonanta respectiva?

Cristache, arogant: Bineinteles ca am citit-o.

Ciolos: Si la ce concluzie ati ajuns de acolo?

Cristache: Ca SRI-ul era organ de ancheta, asta e concluzia mea.

Ciolos: Ca ordonanta a facut SRI-ul organ de ancheta?

Cristache: Da, a permis SR-ului sa se implice in anchetele penale.

Ciolos: Asta ati inteles? Inseamna ca nu ati citit-o.

Cristache, balbaindu-se: Nu, nu a fost asa… De ce a fost nevoie…

Ciolos: Haideti ca va spun. Curtea Constitutionala a constatat ca SRI-ul foloseste un instrument pe care are dreptul sa-l foloseasca si justitia, cel de interceptari telefonice. Si CCR a spus ca SRI-ul n-ar trebui sa faca interceptari telefonice decat cele care sunt strict legate de siguranta nationala nu si de alta natura. Dar sistemul de interceptari telefonice poate sa fie folosit si de organe ale justitiei cu aprobarea judecatorului ca sa culeaga informatii utile in dosarele aflate pe rol. Si CCR a spus ca sistemul ala de interceptari poate sa fie folosit si de justitie dar sa nu poata fi operat de angajatii din SRI. Si ordonanta pe care am dat-o noi a stabilit ca SRI nu mai face interceptari decat cele care sunt legate de chestiuni de siguranta nationala si ca alte structuri direct subordonate institutiilor din justitie pot sa foloseasca acel sistem de interceptari pe care il avea SRI-ul in dotare, pentru ca asa a decis CSAT, sa-l dea SRI-ului in dotare. Deci acel dispozitiv de interceptare putea fi folositi de structuri subordonate institutiilor din justitie. Deci ordonanta asta tocmai ca a scos SRI-ul din dispozitivul de interceptari care sa fie folosite in dosare penale si a transferat rolul asta institutiilor din justitie. Deci exact pe dos fata de ce spuneti dvs., este ca in bancul ala de la Radio Erevan.

Cristache, dezumflat: Daca vreti, uite, luam ordonanta aia si o disecam aici, dar nu cred ca asta este in interesul celor care ne privesc.

Vezi video de la minutul 35.00:

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Soferul baronului Buzatu este candidat PSD la CL Vaslui. Acesta a venit alaturi de sef in fata instantei din Vaslui – Video

Baronul PSD prins cu spaga in portbagaj, Dumitru Buzatu, a ajuns vineri la Tribunalul Vaslui…

6 minute ago

Campaniile rusesti de sabotaj in UE capata amploare. Sunt vizate fabricile care produc arme pentru Ucraina si infrastructura feroviara

Pe fondul noilor avertismente ale serviciilor de informatii ca Rusia pregateste „acte violente de sabotaj”…

O oră ago

Mircea Geoana, atac direct la Ciolacu: „Atunci cand liderii de azi ai tarii se exprima in limba romana, ai senzatia ca iti vorbeste corigentul clasei”

Mircea Geoana, potential candidat la presedintie, sustine ca Romania este condusa de o generatie politica…

2 ore ago

Germania va achizitiona din Statele Unite trei sisteme de rachete HIMARS pentru a le dona Ucrainei

Ministrul german al apararii, Boris Pistorius, a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze trei lansatoare pentru…

3 ore ago

Presshub: Cat a costat deplasarea Alinei Gorghiu in Brazilia

Cat a costat deplasarea Alinei Gorghiu in Brazilia. Ministrul Justitiei a facut publice costurile vizitelor…

O oră ago