Cristian Pluta, directorul adjunct al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), a fost retinut de procurorii anticoruptie

news

Cristian Pluta, retinut, DNA, coruptie, spitale

Directorul adjunct al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) din cadrul Primariei Capitalei, Cristian Pluta, a fost retinut de procurorii anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de luare de mita, au informat, marti, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, au mai fost retinuti managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, un reprezentant al SC Palex Constructii Instalatii, Alexandru-Paul Dumitru, si Silviu Stancila. O alta persoana implicata in dosar, Cristian Ion, ar fi fost plasata sub control judiciar.

DNA anunta intr-un comunicat transmis AGERPRES, ca, in cursul zilei de luni, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, s-au efectuat perchezitii domiciliare in opt locatii din Bucuresti si judetul Ilfov, dintre care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

Cristian Pluta este acuzat de DNA ca ar fi primit 20.000 de euro mita de la managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, in schimbul interventiei la Primarie pentru numirea acestuia in functie, au precizat surse judiciare, pentru AGERPRES.

Sursele judiciare mai aratau ca director adjunct al ASSMB ar fi acceptat 5% din valoarea unor contracte pentru a favoriza anumite firme sa castige licitatii organizate de institutie.

In luna aprilie, Cristian Pluta ar fi acceptat de la Alexandru-Paul Dumitru, reprezentant al SC Palex Constructii Instalatii, in mod direct, dar si prin intermediul lui Silviu Stancila, promisiunea unei sume de bani corespunzatoare procentului de 5% din valoarea facturilor platite de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, in baza acordului-cadru incheiat la data de 4 aprilie intre ASSMB si asocierea Alpha Max Build – Avision Strategy Consulting, avand ca obiect „Executie lucrari de reparatii, reabilitati si modernizari la unitatile sanitare si imobilele aflate in administrarea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Mediale Bucuresti”, in scopul platii facturilor la timp si incheierii de contracte subsecvente.

In perioada 28 august – 3 septembrie, el ar fi primit de la Alexandru-Paul Dumitru, prin intermediul lui Silviu Stancila, 306.439,17 lei, reprezentand 5% din suma totala a facturilor emise in luna august de SC Alpha Max Build – 6.128.783,45 lei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: