Cristian Popescu Piedone, eliberat dupa DOAR 5 zile

news

Nici o saptamana nu a stat dupa gratii fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Astazi el va fi eliberat, potrivit unei decizii a magistratilor Curtii de Apel. Odata cu el vor fi puse in libertate si cele doua functionare ale Primariei, arestate pentru 30 de zile in dosarul Colectiv.

Cristian Popescu Piedone este acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual in legatura cu autorizarea clubului Colectiv. Judecatorii de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Bucuresti au decis sa il elibereze pe fostul edil si pe cele doua angajate si nu sa inlocuiasca masura arestarii preventive cu arestul la domiciliu. Judecatorii au respins ca nefondata propunerea de arestare formulata de procurori si admisa in prima instanta de Tribunalul Sectorului 4.

Potrivit procurorilor, in calitate de functionar public – primar al sectorului 4 Bucuresti, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, constand in incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prevazute in Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 si Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea ca a emis acordul de functionare nr. 3909/14.01.2015 si autorizatia de functionare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfasurarii activitatii de catre S.C. Colectiv Club S.R.L., la punctul de lucru din strada Tabacarilor nr. 7, sector 4 Bucuresti.

Prin aceasta, fostul edil a cauzat vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale Primariei Sectorului 4 Bucuresti, in urma carora reprezentantii S.C. Colectiv Club S.R.L., care au putut desfasura activitati de alimentatie publica, au obtinut un folos necuvenit in cuantum de 62.298 lei, mai spun procurorii.

De asemenea, pentru a autoriza functionarea clubului Colectiv, Piedone a emis cele doua acte administrative (acordul de functionare si autorizatia de functionare), prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca S.C. Colectiv Club S.R.L indeplinea cerintele legale necesare avizarii, se mai arata in comunicat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: