CSM l-a avizat pe Horodniceanu ca sef al DIICOT. Atac la adresa Alinei Bica

news

Daniel Horodniceanu a primit, luni, avizul favorabil de la Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pentru ocuparea functiei de procuror sef al DIICOT, acesta primind cinci voturi „pentru” si doua „impotriva”.

Daniel Constantin Horodniceanu a fost propus pentru aceasta functie de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

Conform reglementarilor legale in vigoare, procurorul-sef al DIICOT este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Procurorul Daniel Horodniceanu a spus, in interviul sustinut la CSM, luni, ca trebuie imbunatatita imaginea DIICOT si readusa increderea in procurori, grav afectate dupa scandalul Alina Bica.

„Echipa care va conduce DIICOT este important sa readuca spiritul acestei structuri de pana acum. Trebuie readusa increderea in randul efectivelor de procurori. Este importanta specializarea procurorilor. Este foarte important ca procurorul sef sa se poata sprijini pe procurorii sefi de servicii”, a spus, la inceputul interviului, procurorul Daniel Horodniceanu, citat de Mediafax.

Horodniceanu a mai spus ca este important ca imaginea DIICOT in randul opiniei publice, care a fost afectata si nu mai este atat de buna ca in urma cu cativa ani, sa fie imbunatatita prin intermediul Biroului de Informatii si Relatii cu Publicul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: