CTP: „Kovesi face acum cam ce a facut Simona Halep. Fara niciun sprijin de la statul roman este pe punctul de a ajunge in varf”

analize

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a facut o paralela sugestiva intre performantele pe care doua romance, Simona Halep si Laura Codruta Kovesi, le-au obtinut in plan international fara niciun sprijin din partea statului roman. Insa, in cazul lui Kovesi, statul „nu numai ca nu o ajuta, dar incearca sa-i rupa picioarele”.

„Uitati-va pana unde se poate merge, aici este vorba de bun simt. Avem o situatie, o femeie face acum cam ce a facut Simona Halep. Adica, prin propriile mijloace, exclusiv prin propriile mijloace, fara niciun sprijin de la statul roman, exact asa cum a fost in cazul Simonei Halep, este pe punctul de a ajunge in varful unei institutii europene de rang foarte inalt.

In cazul Simonei Halep, Romania, statul roman nu a ajutat-o cu nimic. In cazul Laurei Codruta Kovesi nu numai ca nu o ajuta, dar incearca sa-i rupa picioarele”, a declarat CTP in emisiunea „Piata Victoriei” de la Europa FM.

CTP a atras atentia ca atacurile impotriva lui Kovesi mascheaza de fapt atacuri impotriva Uniunii Europene, aceste agresiuni fiind o „noutate” in politica romaneasca.

„De ce? Pentru ca are ceva cu Kovesi? Bineinteles ca are. Dar nu acesta este obiectivul principal. Obiectivul principal este un nou atac la adresa Uniunii Europene.

Uitati-va putin, domnu Dragnea produce aceasta replica: ‘Suntem sau nu suntem la Eurovision?’. Scum cinci ani, acum 10 ani, era posibila o astfel de intrebare cand era vorba de o instutie europeana?

Seful partidului, cu un umor de sofer pe basculanta, pe care nu l-am mai intalnit niciodata, nici la Ponta nici la Geoana, nici la Nastase, dar sa vorbeasca in felul asta, in bascalie ordinara despre o inalta institutie europeana, asta este elementul nou al anului 2019”, a explicat CTP.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, ca pentru Parchetul European trebuie sa fie candidati respectabili, fara probleme.

Intrebat daca Romania ar trebui sa o sustina pentru functia de procuror sef european pe Laura Codruta Kovesi, liderul social-democratilor a spus: „Dar ce, suntem la Eurovision?”.

„Nu stiu ce va face Guvernul. Evit sa fac comentarii aici pentru ca as vorbi despre o dubla masura. Nefiind Eurovision, nu vreau sa vorbesc de sustinere. (…) Tocmai de aceea trebuie sa fie candidati respectabili, fara probleme”, a precizat Liviu Dragnea.

Comentarii: