CTP, sec: „Domnul Ciuca este domnul Iohannis. Punct”. Jurnalistul il acuza pe general ca „si-a incalcat cuvantul de militar”: „A comis un furt”

analize

Cristian Tudor Popescu l-a acuzat pe premierul desemnat, Nicolae Ciuca, de „furt” pentru ca in urma cu doar doi ani a facut o declaratie care contrazice flagrant comportamentul lui de acum. CTP a subliniat ca Ciuca nu are nicio legatura cu PNL si ca a fost „pus de Iohannis”.

„Domnul Ciuca este domnul Iohannis. Punct. Nu stiu cum va reusi sa poarte niste negocieri pentru a realiza un guvern sustenabil. Nu stiu ce abilitati are, are niste discursuri destul de lemnoase, mananca mult talas, nu l-am vazut sa exprime o ideologie, niste directii, niste convingeri politice. Nu are nicio treaba nici cu PNL, nu reprezinta optiunea PNL. L-a pus Iohannis.

Primul partid cu care trebuie sa negocieze Ciuca nu e PSD-ul, e PNL-ul. Are mari probleme de a negocia cu PNL, radacinile lui in partid, capacitatea de a negocia in PNL se duce catre zero. E vorba de luare de masuri economice, sanitare, sociale, nu de masuri militare.

Problema cea mai grava a lui Ciuca sta in aceasta zicere, nimeni nu i-a pus pistolul mitraliera in rinichi, cand a declarat de bunavoie: ‘Consider atat de sfanta onoarea si demnitatea de a fi fost seful Statului Major al Apararii incat, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Odata ce ai fost seful Statului Major al Apararii… Reprezinta demnitatea cea mai mare pentru fiecare dintre noi. Iar eu consider ca nu trebuie sa fie in niciun fel umbrita aceasta pozitie de activitatea in alt domeniu. Nu voi face politica’.

De ce a facut aceasta declaratie? Nu l-a obligat nimeni, nu l-a pus nimeni cu spatele la zid. A facut-o pentru a comite un furt. Este un furt de imagine. La nivelul oamenilor politici nu se practica furtul cu speraclul, ca hotii obisnuiti. Aici se fura imagine. A facut aceste declaratii pentru ca oamenii sa spuna:  ‘Uite, dom’le, ce om, ce om, nu vrea el sa faca politica’. Si acum, dupa doi ani, intra in PNL, devine senator, premier. Asta este problema principala cu domnul Ciuca. Unde este onoarea cuvantului de militar? La militari, conteaza mai mult”, a subliniat CTP, vineri seara, la Digi24.

Jurnalistul a mai spus ca „Iohannis a pierdut increderea cetatenilor, foarte mult”.

„Ne spune Iohannis ca o sa faca reforme cu PSD”, a spus ironic CTP, amintind ca reformele anuntate de presedinte au fost demarate in 2014.

Mai mult despre: ,

Comentarii: