CTP, transant: „Corcitura de guvern. Firea l-a facut neom pe Iohannis ca nu are copii. A te imbarliga din nou cu cineva cu care ai schimbat astfel de expresii de fapt este ceva foarte romanesc”

politica

Cristian Tudor Popescu readuce aminte ce spuena Gabriela Firea despre familia presedintelui Iohannis si ironizeaza faptul ca acum Klaus Iohannis si-a dat binecuvantarea pentru ca Firea sa devina ministru.

“L-a facut neom pe Iohannis ca nu are copii si l-a acuzat in mod foarte putin voalat de trafic de copii. E o normalitate. De ce privim asta ca pe ceva anormal?

Faptul ca doi insi despre care noi credem eventual ca se urasc de moarte, dar credem noi. La nivelul politicienilor, nivelul asta, in balta asta a lor, nu functioneaza aceleasi criterii ca pentru simpli cetateni.

A te imbarliga din nou cu cineva cu care ai schimbat astfel de expresii de fapt este ceva foarte romanesc. Ati vazut vreodata o cearta intre doua tate? Tate neaose de la noi.

Ati vazut cum se cearta? Zbiara una la alta, isi doresc moartea in diverse feluri, dupa care brusc, ceva se intampla si ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat intr-o fractiune de secunda urletele alea… ce vedem aici este o normalitate”, a declarat CTP la Digi24.

El a mai spus despre noul guvern ca este o „corcitura de guvern” si a ironizat felicitarile adresate de Iohannis la ceremonia de depunere a jurmanatului de catre noii ministri.

„Ii felicita pe acesti insi, corcitura asta de Guvern, daca erau atacati de rusi si reuseau sa reziste ori reuseau sa mai invinga inca o data pandemia. Feliciti niste pompieri care dau ei foc si il sting tot ei dupa o vreme”, a adaugat Cristian Tudor Popescu.

Noul ministru al Familiei, Gabriela Firea, a declarat vineri seara, la Antena 3 ca declaratiile sale la adresa familiei lui Klaus Iohannis, din 2014, au fost scoase din context de Violeta Alexandru si a acuzat-o apoi pe aceasta ca este „invidioasa”.

”Doamna Alexandru a avut in aceste zile mai multe iesiri le-as spune nedemne de o doamna in politica. Eu nu am atacat niciodata o doamna, suntem totusi putine, incapem destul de greu la varful politicii. Au fost anumite rautati, chiar si invidii, exprimate.

Sa pui pe tapet ceva de acum noua ani, dupa atatea intamplari politice…. eu eram insarcinata, domnul ziarist care mi-a adresat o succesiune de intrebari a tras concluzia. A fost o scoatere din context, a fost o manipulare. Sper cu aceasta ocazie sa fie subiectul inchis”, a sustinut Firea la Antena 3.

Miercuri, la audieri, Violeta Alexandru i-a adus aminte Gabrielei Firea, ministru al Familiei, despre declaratiile rusinoase pe care le-a facut in campania electorala din 2014 la adresa familiei lui Klaus Iohannis.

„O sa fiu foarte directa, pare vi s-a creat un minister, tot ce dvs ati spus poate fi facut de alte ministere, fara probleme. Partea de crese la Ministerul Dezvoltarii, deductibilitatile la Finante. Ca sa vedeti ce ironie, dl presedinte Iohannis va va numi chiar pe dvs ministrul Familiei, pe dvs care ii spuneati ca o familie nu e normala daca nu are copii. Ca sa vedeti ce ironie”, a spus Violeta Alexandru la audierea in Parlament a Gabrielei Firea.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis in 2014, in unanimitate, ca declaratiile purtatorului de cuvant al campaniei prezidentiale a PSD, Gabriela Firea, prin care aceasta l-a atacat pe Klaus Iohannis pe motiv ca nu are copii „reprezinta fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate al persoanelor, pe criteriul situatiei familiale”. „Colegiul director condamna public astfel de declaratii, considerandu-le ca fiind discriminatorii”, a precizat CNCD.

Afirmatiile de atunci ale Gabrielei Firea:

Nu esti un om complet fara sa cresti un copil

Eu va spun sincer ca am prieteni de familie care nu au putut avea in mod natural, biologic, copii din motive de sanatate si au infiat (…) pentru ca un parinte este mult atent, mult mai sensibil, la viata celor din jur pentru ca se gandeste la propri copii. Un om, din punctul meu de vedere, este mult mai bun la suflet atunci cand creste un copil de la primele zile pana la maturitate. Sunt niste etape ale vietii pe care un om fara copii, un om care traieste intr-o casa rece, fara sa se auda ganguritul bebelusilor, primii pasi, primele note de la scoala, nu are cum sa le simta. Si iti marcheaza psihologic intreaga existenta acest fapt.

In toate statele civilizate cei care doresc sa ajunga presedinti provind din familii complete, sunt casatoriti, au copii, au nepoti, au trecut prin toate etapele vietii. Toate familiile din Romania nu au aceste aspiratii sa ne conduca pe noi toti ceilalti, romanii, laolalta.

Mai mult despre: ,

Comentarii: