Categories: externepolitica

Cu ce i-a enervat Dragnea atat de tare pe americani. Un lider de la varful PSD i-a livrat informatii confidentiale despre Dragnea sefului diplomatiei SUA

Jurnalistul Dan Turturica afirma ca seful diplomatiei americane, Rex Tillerson, a aflat de la o sursa din PSD ca Dragnea i-a sunat pe membrii Comisiei de Aparare din Senat pentru a le cere sa nu participe la sedinta in care se decidea achizitia rachetelor Patriot. Acesta lucru i-a enervat, evident, pe americani.

‘Ce se afla in spatele mesajului SUA? Cand s-a aflat la Bucuresti, Rex Tillerson a primit informatii de la un nivel foarte inalt din PSD ca Liviu Dragnea, personal, a sunat membri ai Comisiei de Aparare si le-a cerut sa nu participe la sedinta’, a scris Turturica pe Facebook.

Turturica a adaugat apoi intr-un text publicat pe Digi24 ca mesajul SUA se traduce prin ‘Nu va bateti joc de relatia noastra!’.

‘Am explicat inca din acel moment ca descinderea lu Tillerson la Bucuresti este un semn foarte prost. Este un semn ca parteneriatul romano-american este intr-un real pericol. ‘Criza in relatia cu Statele Unite este si mai serioasa. Washingtonul a fost foarte dur si in 2012. Astazi are un motiv in plus sa reactioneze cu si mai multa fermitate. Dupa boicotul de marti, din Comisia de Aparare, putini mai cred ca Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu nu ar merge atat de departe incat sa puna in pericol partneriatul strategic Romania – SUA,’ scriam pe 16 noiembrie.
Aceasta convingere, ca liderii PSD si ALDE nu ezita sa puna in pericol parteneriatul strategic in incercarea de a-si atinge obiectivele personale, o idee de neconceput pana de curand, este principalul motiv pentru care America a decis ca trebuie sa vorbeasca si mai raspicat decat a facut-o pana acum.
‘Nu va bateti joc de relatia noastra!’ Acesta este cu adevarat mesajul Departamentului de Stat. Pentru ca desi se refera punctul la tentativa de a modifica legile justitiei, comunicatul exprima o ingrijorare mai larga. Si anume, ca dupa ce si-ar subordonja justitia, comando-ul parlamentar si-ar indrepta atentia spre legile care reglementeaza numirile sefilor de servicii de informatii’, a scris Turturica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

5 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

5 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

5 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

5 ore ago