Cum au „desfiintat” pensiile speciale Ciolacu si Rares Bogdan: „Pensia speciala medie a crescut cu 1.300 de lei, de peste 3 ori mai mult decat pensia medie a romanilor obisnuiti”

politica

Rares Bogdan, Marcel Ciolacu, santaj, masuri fiscale, taxe, Mihai Viteazu, Cuza

Claudiu Nasui, fost ministru al Economiei, anunta ca numarul pensionarilor speciali a crescut in ultimii doi ani cu 300 si ca pensia speciala medie a crescut si aceasta cu 1.300 de lei, o crestere de 3 ori mai mare decat pensia medie a unui roman obisnuit. Marcel Ciolacu si Rares Bogdan au pretins insistent in ultimii cinci ani ca ei vor provoca eliminarea pensiilor speciale.

„Pensia speciala medie a crescut de peste 3 ori mai mult decat pensia medie a romanilor obisnuiti, in timpul pandemiei.Intre 2020 si 2022, cand populatia a trecut prin starile de urgenta sau de alerta.

Haideti sa vedem cum au evoluat pensiile, conform datelor oficiale ale Casei Nationale de Pensii Publice, care are in plata ‘doar’ 6 categorii de pensii speciale.
Pensia medie a crescut cu 397 de lei. Numarul pensionarilor a scazut cu aproximativ 60.000 de persoane. In acelasi timp, ce sa vedeti, numarul pensionarilor speciali a crescut. Cu inca 300 de beneficiari. Cifra pare mica, dar e mare prin comparatie cu scaderea numarului de pensionari in total.

Ce este cel mai important, si trebuie sa stim cu totii, e ca pensia speciala medie in plata Casei Nationale a crescut cu 1.300 de lei. De peste 3 ori mai mult decat pensia romanilor obisnuiti.

Inca de la inceput, USR a spus ca sistemul pe doua viteze al pensiilor speciale pe care l-a creat PSD-PNL trebuie sa dispara. Intre 2017-2020, proiectele USR de abrogare a pensiilor speciale au fost blocate sistematic de vechea clasa politica. Cand s-au apropiat alegerile, PNL si PSD au schimbat discursul, si s-au prefacut ca sustin eliminarea pensiilor speciale. In realitate, nu, n-au facut nimic despre asta. Si vor tot tergiversa o decizie de acest gen.

Tineti minte eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor? Ar fi putut sa adopte proiectul USR depus cu ani in urma si care parcursese toate procedurile legislative. De ce nu au facut-o?

Va zic smecheria la care au apelat sa-si pastreze privilegiile. A depus PSD un proiect nou intr-o zi, si l-au adoptat in 24 de ore cu incalcarea procedurilor constitutionale. Fiindca stiau ca in final legea PSD, facuta intentionat pe repede inainte, va fi anulata.

Un lucru este cert: eliminarea pensiilor speciale este posibila, si s-a mai intamplat, dar politrucii PSD si PNL doar mimeaza eliminarea lor. Este si normal, tot ei sunt cei care le-au introdus in 2015-2016”, a subliniat Nasui, luni, intr-o postare pe Facebook.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, dupa ce CCR a decis ca este neconstitutionala eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, ca pensiile speciale au rolul de „a-i ajuta sa treaca prin greutatile prin care trecem cu totii”.

Printre cei care au pensii speciale se numara Adrian Nastase, Gabriel Oprea, Petre Daea si alti peste 700 de fosti parlamentari.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: