Curtea Suprema rusa a ordonat rejudecarea unui fizician condamnat pentru tradare

externe

Curtea Suprema din Rusia a anulat, miercuri, un verdict de tradare impotriva unui fizician condamnat la 12 ani de inchisoare pentru transmiterea de secrete unui membru NATO neidentificat si a ordonat rejudecarea, a informat presa rusa citata de Reuters.

Valeri Golubkin, specialist in aerodinamica si transfer de caldura al aeronavelor, a fost arestat in 2021, iar anul trecut a fost gasit vinovat si condamnat la 12 ani intr-o inchisoare de inalta securitate pentru transmiterea informatiilor despre vehicule experimentale zburatoare de mare viteza catre o putere straina.

Golubkin a pledat nevinovat pentru tradare.

Potrivit agentiei de presa de stat TASS, Curtea Suprema a declarat ca a luat in considerare o plangere a avocatilor lui Golubkin si a decis sa trimita cazul pentru o noua audiere, fara o motivatie.

Golubkin a lucrat la Institutul de Fizica si Tehnologie din Moscova.

Potrivit avocatilor sai, la ordinul sefului sau, acesta a transmis unui cercetator de la Agentia Spatiala Europeana rapoarte cu privire la asa-numitul proiect HEXAFLY, un proiect international care vizeaza dezvoltarea unei noi aeronave de transport civil de mare viteza.

Seful departamentului lui Golubkin, Anatoli Gubanov, a fost condamnat anul trecut la 12 ani de inchisoare pentru tradare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: