Dan Voiculescu FURA si din puscarie. Cum si-a PLAGIAT una dintre cartile scrise dupa gratii

politica

Una dintre cartile scrise de Dan Voiculescu dupa gratii, pentru a scapa mai repede din inchisoare, contine o multime de pasaje luate cu copy-paste din  lucrari ale altor autori.

Cartea „Investitii straine directe – vector al dezvoltarii economice” scrisa de Dan Voiculescu in Penitenciarul Rahova contine mai multe pasaje de text care par a fi copiate din alte carti, lucrari si documente de specialitate, fara ca respectivele pasaje sa fie puse intre ghilimele sau atribuite autorului in subsolul paginii – asa cum cer normele academice, scrie hotnews.ro. Cartea a fost publicata in anul 2015 la Editura Niculescu si tiparita la tipografia trustului Intact, pe care Voiculescu il controleaza.

Presupusul plagiat este lucrat atent, autorul cartii intercaland practic bucati de text preluate din surse multiple. In unele cazuri bucatile de text sunt preluate fara a efectua modificari, insa de cele mai multe ori sunt schimbate cuvinte sau sintagme cu altele sinonimice, sunt adauge semne de punctuatie, cuvinte de legatura si propozitii scurte care, in unele cazuri, au rolul de a lega continutul textului preluat de subiectul abordat in carte.

voiculescu plagiat2

Nu e clar cum a avut acces Voiculescu din inchisoare la atat de multe surse bibilorgrafice care nu pot fi consultate, multe dintre ele, online. Pe de alta parte, data fiind cantitatea mare de informatie preluate cu sau fara citare, nu mai este clar care este aportul autorului la „lucrarea stiintifica”.

Vezi pasajele plagiate pe hotnews.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: