politica

Dancila face pe patrioata dupa ce socialistii europeni au refuzat sa o primeasca la Sibiu: „Am preferat ca astazi sa vin in teritoriu”

Premierul Viorica Dancila spune despre intrevederea PES de la Sibiu, in ziua summit-ului liderilor UE, ca este vorba despre o reuniune normala inaintea unui summit informal, dar ea a preferat sa mearga in teritoriu si sa discute cu oamenii. Sirse politce anunta ca Dancila a facut presiuni sa fie primita la Sibiu, insa a fost refuzata.

Premierul Viorica Dancila a fost intrebata, joi, la Alba Iulia, despre intrevederea PES de la Sibiu si a raspuns. „Este o reuniune care este normala inaintea unui summit informal. Am preferat ca astazi sa vin in teritoriu, sa discut cu oamenii, sa vad ce putem sa mai facem pentru aceasta regiune”.

Frans Timmermans, candidatul PES pentru sefia Comisiei Europene, se afla de miercuri la Sibiu au declarat surse politice pentru Mediafax. Actualul prim-vicepresedinte al CE participa joi dimineata la o intalnire a socialistilor europeni, zi in care urmeaza sa aiba loc si Summitul liderilor UE.

Intrevederea intre socialistii europeni este una informala, o parte dintre acestia venind cu ocazia Summitului de la Sibiu.

Liderii PSD nu participa la aceasta intrevedere a socialistilor europeni au adaugat sursele citate.

„Intalnirile informale care au loc intre liderii familiei noastre politice vor avea loc in dimineata dinaintea Consiliului, insa deoarece PES a inghetat relatiile cu PSD, acestia nu vor participa la intrevederile traditionale pre-Consiliu”, se arata in pozitia oficiala PES, potrivit unui unui reprezentant al socialistilor europeni.

Pe 11 aprilie, Serghei Stanisev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni anunta ca PSE va lua in calcul inghetarea relatiilor cu PSD pana la discutarea statului de membru al PSE in iunie, daca Guvernul nu clarifica angajamentul pentru statul de drept si daca nu va urma recomandarilor CE. El a adaugat ca pana atunci la discutia PES din iunie, nu va fi organizat niciun eveniment PES alaturi de PSD.

Afirmatiile lui Stanisev au venit la scurt timp dupa ce Frans Timmermans a avertizat ca Partidul Social-Democrat din Romania risca excluderea din PSE din cauza situatiei statului de drept.

In replica, social-democratii au precizat, referitor la posibilitatea inghetarii relatiilor intre PES si PSD, ca tratamentul unor colegi din PES este inadmisibil si ca se puteau astepta la atacuri din partea adversarilor politici, insa nu din partea propriei familii politice. De asemenea, Liviu Dragnea a spus ca a vazut atitudinea unor colegi din PES „cu muschii incordati ca vor ingheta relatiile cu PSD”, precizand ca nu exista in statutul PES asa ceva si ca nu are de gand sa le raspunda acum.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusia: Sef de grupare mafiota, eliberat pentru a lupta in Ucraina. „Nu ma vor lua prizonier. Chiar daca raman fara gloante, voi continua sa lupt cu dintii”

Un cunoscut lider rus al crimei organizate a parasit colonia penitenciara in care isi ispasea…

3 minute ago

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

3 ore ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

2 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

26 de minute ago

Tarile G7 au convenit sa inchida centralele electrice pe carbune fara dispozitive de captare carbonului pana in 2035

Tarile G7, reunite in Italia, au decis marti sa inchida treptat centralele electrice pe carbune…

32 de minute ago

NASA testeaza un mic motor cu reactie de numai 1,3 metri pentru a dezvolta avioane ultra-eficiente de noua generatie

Dezvoltarea unui nou sistem de motoare pentru avioane necesita cercetari si dezvoltari ample. In prezent,…

O oră ago