Dancila, facuta ferfenita de un lider socialist european: „Credeam ca e muta. M-a apucat rasul cand am auzit ce spune”. Despre Dragnea: „Pretins socialist, condamnat pentru coruptie”

politica

Europarlamentarul socialist Ana Gomes are o reactie dura fata de acuzatiile premierului roman Viorica Dancila. Ea spune ca „a apucat-o rasul” cand a auzit ca ar avea legaturi cu George Soros.

”In primul rand, ma mir ca aceasta doamna vorbeste. Credeam ca e muta. In atatia ani in care am fost impreuna in grupul socialist in Parlamentul European, eu nu am auzit-o sa deschida gura vreodata. Da, mi s-a transmis ce spune acum despre mine si m-a apucat rasul. Sunt, intr-adevar, membru neretribuit in Friends of Europe, fundatie care e in parte finantata de Soros, asa cum sunt si in Amnesty International.

Demonizandu-l astfel pe Soros, socialistii romani nu fac decat sa o ia pe calea populismului est-european cel mai imbacsit, precum Orban in Ungaria, toti cei cu derive spre dreapta neasumata si mincinoasa care dau vina pe un filantrop pentru a-si ascunde afacerile de coruptie si tendintele autoritare de acasa. Acesti oameni n-au nimic socialist si nu au nimic de-a face cu stanga. Populism gaunos si coruptie pe banda rulanta”, a declarat Ana Gomes, citata de Dan Alexe pe blogul sau.

Ea si-a argumentat pozitiile critice fata de colegii socialisti din Romania prin faptul ca liderul PSD este un politician corupt.

„Sunt mai exigenta cu propria mea familie politica. Cand vad un pretins socialist cum e Dragnea, care a fost condamnat pentru coruptie si care e anchetat de OLAF (Oficiul European de Lupta Anti-Frauda) pentru asociatie criminala, grup infractional, si vad ca partidul lui pretins socialist se pune in calea justitiei nu pot decat sa intervin”, a mai spus Gomes.

Viorica Dancila a declarat recent, la Romania TV, ca Ana Gomes poate fi comparata cu Monica Macovei, dupa ce europarlamentarul socialist a vorbit despre coruptia din PSD.

“Dupa parerea mea e o declaratie total neinspirata. Doamna Ana Gomes, insusi Portugalia a vrut sa ii retraga imunitatea pentru defaimarea propriei tari. Cred ca putem sa o asemanam cu doamna Monica Macovei. E membra a fundatiei Friends of Europe, patronata de domnul Soros, deci nu e in necunostinta de cauza a ceea ce vrea sa induca in Romania. Consider ca si-a depasit atributiile de europarlamentar. Am discutat la Bruxelles cu oficialii europeni despre legile justitiei si i-am rugat sa luam legatura cand e nevoie. Au fost intru totul de acord. Aceasta privire la general nu e corecta. Inclusiv doamna Ana Gomes nu spune ce e incorect si ce nu se poate aplica. Sunt intentiile unui om care vrea sa iasa in evidenta.”, a declarat Viorica Dancila la Romania TV.

 

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: