Dancila, pusa de Dragnea sa citeasca un apel adresat lui Iohannis. Presedintele le-a dat sah-mat

politica

Premierul Viorica Dancila a facut vineri apel la presedintele Klaus Iohannis sa isi schimbe atitudinea, pentru a nu provoca incertitudine, dupa ce seful statului a amanat decizia privind numirile la ministerele Transporturilor si Drzvoltarii.

„Fac un apel public catre domnul presedinte Iohannis sa-si schimbe atitudinea in acord cu prerogativele constitutionale pentru a nu crea incertitudine in doua domenii atat de importante. Am convingerea ca romanii au nevoie de unitate si ca institutiile statului sa functioneze coerent si sa gaseasca solutii care raspund cel mai bine nevoilor cetatenilor”, a declarat Dancila la inceputul sedintei de Guvern.

Ea a afirmat ca presedintele Iohannis „face tot posibilul sa blocheze activitatea Guvernului in doua domenii vitale”.

„Consider ca astfel de actiuni politice nu-si au rostul, mai ales in aceasta perioada in care ne pregatim pentru preluarea presedintiei Consiliului UE si in care sarbatorim Centenarul. Ar fi momentul sa ne bucuram de consens, de intelegere, la 100 de ani de la Marea Unire”, a subliniat premierul, citata de news.ro.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca a primit, la interval de doua zile, a doua propunere de remaniere guvernamentala, precizand ca in acesta saptamana nu va exista nicio schimbare de ministri si ca a doua remaniere va fi discutata cel mai devreme in prima saptamana dupa sarbatorirea Centenarului.

„Cum sa ne imaginam ca poate sa functioneze un guvern cu doua remanieri intr-o saptamana. Este ceva ce nu s-a mai intamplat, nu s-a mai auzit si, in acest fel, nu se poate continua. Eu nu sunt de acord sa contribui la o astfel de guvernare care seamana, mai degraba, cu un carusel decat cu o guvernare. In acest sens, ca sa fie lamurita chestiunea in aceasta saptamana, nu va mai exista nicio schimbare de ministri, iar aceasta chestiune care mi-a fost propusa astazi, o remaniere dupa remaniere, va fi luata in analiza cel mai devreme dupa sarbatorile dedicate Centenarului si Zilei Nationale de 1 Decembrie. Pana atunci, pot sa va spun ca nu se va intampla in aceasta zona nimic”, a precizat Iohannis.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: