Dancila se rascoala impotriva PSD, anunta ce conditii are pentru a accepta OUG de amnistie si gratiere. Maine, ultima sedinta de Guvern

politica

Premierul Viorica Dancila a declarat, intr-o discutie informala joi cu presa, ca nu a vazut pana in prezent un proiect de ordonanta de urgenta pentru amnistie si gratiere, insa nu va accepta un astfel de act normativ daca nu este asumat de ministrul Justitiei si bine analizat de seful Guvernului.

Aceasta a adaugat ca nu a vazut pana acum un proiect de OUG pentru aministie si gratiere, iar ministrul Tudorel Toader i-a spus ca nu are un astfel de act normativ.

De asemenea, Dancila a sugerat ca nu se grabeste deloc in privinta adoptarii unei OUG pe Codurile Penale. „Nu am stabilit cand adoptam OUG”, a spus premierul.

Ea a mentionat ca nu-l va forta pe Tudorel Toader sa prezinte proiectul la o anumita data. „Eu sunt foarte rabdatoare”, a subliniat premierul.

Referitor la amnistie si gratiere ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a reiterat, joi, ideea potrivit careia tot ceea ce a declarat anterior referitor la o posibila OUG pe amnistie si gratiere ramane valabil si acum, infirmand ca a discutat vreodata de un „draft”.

„Am vorbit eu de un draft? V-am spus eu de foarte multe ori ca raman valabile raspunsurile date la aceasta problematica. V-am spus. Si astazi va dau acelasi raspuns. Tot ceea ce in precedent am afirmat cu privire la amnistie, gratiere, ramane si este valabil si astazi. Daca nu tineti minte, si este in natura umana sa uitam, ne documentam si nu il intrebam pe acelasi , de fiecare data cand il intalnim, aceeasi problematica”, a declarat Tudorel Toader joi, in cadrul unei conferinte de presa, citat de Mediafax.

Ministrul Justitiei a declarat anterior, in nenumarate randuri, ca nu i-a cerut nimeni un astfel de proiect de ordonanta de urgenta si ca nu au fost discutii in acest sens.

Fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, a spus ca amnistia este necesara pentru ca Romania sa nu mai fie sanctionata la CEDO, sustinand ca s-au facut unele reglari cu recursul compensatoriu, dar ministrul Justitiei nu poate sa construiasca peste noapte penitenciare. Si presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, la CN PSD, ca nu stie cand sau cum dar PSD – ALDE are obligatia sa dea un OUG pe amnistie si gratiere pentru a fi reparate toate nedreptatile care s-au facut in Justitie.

La inceputul acestei luni, Dancila a exclus o ordonanta de urgenta pe amnistie si gratiere, pana la finalul anului, spunand ca nu are pe masa acest act normativ si nu a discutat cu nimeni despre acest proiect.

Intrebata punctual daca exclude o ordonanta de urgenta pe amnistie si gratiere, pana la finalul anului, premierul a spus: „Da (…) V-am spus ca nu am pe masa acest act normativ, nu am discutat cu nimeni despre amnistie si gratiere”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: