Dancila si Gruparea Dragnea primesc o veste foarte proasta de la Bruxelles: „Degeaba incercati. Toti veti fi aratati cu degetul”

politica

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan afirma ca Guvernul Dancila face eforturi disperate la Bruxelles pentru a „indulci” tonul Raportului MCV. Muresan ii anunta pe cei de la Bucuresti ca eforturile lor sunt degeaba.

„Guvernul Dancila este in corzi: maine Comisia Europeana va publica Raportul MCV. Au aflat si ei ca acest raport va fi negativ pentru Guvernul Dancila si majoritatea PSD – ALDE. Raportul va spune lucrurilor pe nume: va apara toate progresele inregistrate de Romania, va apara justitia si va arata cu degetul pe cei care vor sa o slabeasca. Pe Dragnea, pe Tariceanu, pe Dancila, pe Tudorel Toader. De cateva zile, Guvernul Romaniei incearca sa indulceasca tonul raportului. Degeaba incearca. Raportul se va baza pe faptele lor, pe actiunile lor de pana acum, iar aceste actiuni au fost periculoase pentru mersul justitiei.

Inaintea raportului MCV, Guvernul Dancila este ca un elev corigent care tot trimestrul nu a invatat nimic, nu a fost la scoala, s-a tinut doar de prostii si acum vrea nota 5 la examenul de corigenta desi a dat foaia goala la examen. Romania merita un guvern de nota 10”, scrie Siegfried Muresan pe Facebook.

Muresan are relatii foarte stranse in cadrul Comisiei Europene, el fiind de altfel si purtator de cuvant al PPE.

Raportul MCV privind Romania va fi extrem de dur, dupa cum arata un draft al documentului, consultat de jurnalistii de la g4media.ro. Comisia Europeana va cere puterii de la Bucuresti sa „opreasca imediat” implementarea modificarilor aduse la legile justitiei.

Iata care sunt principalele solicitari ale Comisiei Europene:

– oprirea imediata a implementarii legilor Justitiei realizate de Comisia Iordache, precum si a ordonantelor de urgenta emise de Guvernul Dancila
– stoparea implementarii Codului Penal si a Codului de Procedura Penala
– asumarea de catre Parlament si Guvern a recomandarilor Comisiei de la Venetia si GRECO (Grupul de State impotriva Coruptiei, un organism al Consiliului Europei) privitoarea la legislatia din Justitie
– relansarea procesului de numire a sefului DNA, cu promovarea procurorilor cu experienta in lupta anti-coruptie
– Avizul CSM in procedura de revocare si numire procurorilor sefi sa fie obligatoriu, si nu consultativ, cum este in acest moment

Comisia mai arata ca Romania a indeplinit doar doua din cele 12 recomandari (referitoare la Sistemul Prevent al Agentiei Nationale de Integritate si Agentia Nationala a Bunurilor Indisponibilizate) si va adauga alte recomandari extrem de dure.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: