politica

Dancila tine sa dea lectii: “Esecul guvernarii liberale este dincolo de orice indoiala”

Fostul premier PSD Viorica Dancila tine sa dea lectii Guvernului Orban, sustinand ca acesta a “esuat” pe toate planurile.

“Desi temporar mascat de criza coronavirusului, esecul guvernarii liberale e dincolo de orice indoiala.

Estimarile organizatiilor financiare internationale prevad o scadere economica de 5% in acest an si un deficit bugetar apropiat de 10%. Iar in timp ce veniturile romanilor au scazut (in conditiile inchiderii sau suspendarii temporare a activitatii multor companii), preturile au explodat, inregistrand o crestere de 6,4% in primele patru luni ale acestui an prin comparatie cu perioada similara a anului trecut. Si ca sa fie complet tabloul esecului liberal, Romania s-a imprumutat luna trecuta cu o suma record de 3,3 miliarde de euro (la dobanzi sensibil crescute fata de ianuarie si februarie)!

Acesta e bilantul real al guvernarii PNL: economia scade, romanii o duc mai prost, tara se imprumuta accelerat.

Iar in loc sa demisioneze, ministrul Finantelor ajunge sa se laude cu cifrele furnizate de agentiile internationale de rating, bucuros ca Romania n-a fost cotata mai jos. Spre stiinta domnului Citu, am scapat la mustata de retrogradare in rapoartele agentiilor de rating nu datorita performantelor acestui guvern, ci – dupa cum a mentionat clar agentia Standard & Poor’s – „avand in vedere datoria publica si datoria externa relativ scazute ale Romaniei” (lucru care este meritul PSD, fiindca in perioada guvernarii PSD datoria publica A SCAZUT ca procent din PIB)!

Romanii n-au ce astepta de la Orban, Citu si ceilalti artisti ai dezastrului.

Contraperformanta acestor 7 luni de guvernare liberala va continua si in lunile care au mai ramas pana la alegerile parlamentare, daca li se mai permite acestor oameni sa conduca Romania. Cred insa ca e nevoie de o motiune de cenzura prin care guvernul Orban sa fie demis, iar asta cat mai repede!”, a scris Dancila pe Facebook.

Seful PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat recent intr-o sedinta de partid ca Dancila ar urma sa fie saltata de DNA ca urmare a unor matrapazlacuri cu banii primiti de partid de la stat.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

12 minute ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

2 ore ago

Taiwan isi va dezvolta propriul „Starlink”: „Este crucial pentru siguranta insulei”

Liderii taiwanezi lucreaza la un nou sistem ambitios de sateliti pentru a mentine insula online…

3 ore ago

Purtatoarea de cuvant a MAE rus, Maria Zaharova, se plange de atitudinea „ostila” a tarilor baltice: „Vom raspunde cu masuri asimetrice”

Conform agentiei Reuters, Maria Zaharova, purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe a transmis,…

2 ore ago