Dancila umileste din nou functia de premier al Romaniei. Ce a facut pentru a nu rata iar intalnirea cu Juncker

politica

Premierul Dancila a ajuns la Aeroportul Baneasa, marti, cu o jumatate de ora inainte de intalnirea programata cu Jean Claude Juncker. Fostul presedinte Basescu a aratat, luni, care sunt regulile de protocol in cazul unei intalniri intre premierul Romaniei si presedintele Comisiei Europene.

Dancila a ajuns la ora 12.00 la Aeroportul Baneasca, in conditiile in care intalnirea cu Juncker este stabilita pentru ora 12.30. Ea a intrat in aeroport fiind insotita de consilierul Anca Alexandrescu.

Fostul presedinte Traian Basescu a explicat, luni, care sunt uzantele diplomatice in cadrul unei intalniri la acest nivel.

„Echivalentul lui Juncker in Romania este premierul. Nu prea se cade sa te astepte premierul la aeroport. Dl Juncker trebuia sa faca o vizita la Palatul Victoria intr-o intalnire nu de un sfert de ora, ci de jumatate de ora, standardul optim, dar foarte probabil scrisoarea idioata pe care a trimis-o cu lovitura de stat din Romania l-a facut pe Juncker sa nu mai aiba niciun fel de respect pentru premierul Romaniei”, a declarat fostul presedinte Traian Basescu, luni seara, la TVR

Premierul Viorica Dancila nu a ajuns, luni dupa-amiaza, la aeroport pentru a-l intampina pe presedintele Comisiei Europene, care a venit la Bucuresti pentru a participa la summit-ul Initiativa celor Trei Mari. Guvernul precizeaza ca aeronava lui Jean Claude Juncker a sosit mai devreme decat ora anuntata, iar SPP l-a preluat pe acesta de la scara avionului si l-a dus la hotel.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: