externe

De cand vom putea merge in vacante in Bulgaria si Grecia. Ce spun guvernele celor doua tari

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat intr-un interviu acordat CNN ca cel mai bun scenariu este ca tara sa sa redeschida turismul incepand cu 1 iulie, chiar daca data exacta depinde si de companiile aeriene si de implementarea unor protocoale stricte in domeniul sanatatii privind zborurile straine, un anunt similar fiind facut si de Bulgaria care a anuntat ca spera sa redeschida locatiile de vacanta de la 1 iulie, relateaza CNN si dpa, citate de Agerpres.

Intr-un interviu acordat luni CNN, premierul Kyriakos Mitsotakis a mentionat ca reusita in ceea ce priveste tinerea sub control a pandemiei de COVID -19 in Grecia si aceasta recunoastere la nivel international reprezinta un sentiment impartasit de populatie si a subliniat ca grecii ”nu s-au simtit atat mandri de mult timp”.

Intr-un interviu acordat lui Nic Robertson la Atena, Mitsotakis a declarat, de asemenea, ca desi vara din acest an va fi foarte diferita, cetatenii greci au incredere in stat si in experti in sanatate.

In Bulgaria, tinand cont de consecintele economice ale pandemiei de coronavirus, guvernul intentioneaza sa sprijine printr-o schema de acordare de vouchere turismul intern in cursul verii, au convenit marti politicieni bulgari.

”Banii bulgarilor ar trebui cheltuiti pentru sustinerea turismului acasa si nu in strainatate”, a spus Krasimir Karakachanov, care conduce partidul nationalist IMRO, partener in coalitia de guvernare. Schema este in prezent elaborata in detaliu.

Bulgaria spera sa redeschida locatiile de vacanta incepand cu 1 iulie. Partidele de guvernare au convenit ca mesele din restaurantele in aer liber ar trebui sa fie asezate la o distanta de 1,5 metri. Aceasta este o concesie pentru proprietari, deoarece initial mesele trebuiau amplasate la 2,5 metri distanta in restaurante si cafenele, care urmeaza sa se redeschida miercuri.

Bulgaria este cea mai saraca tara din Uniunea Europeana si turismul reprezinta cel putin 12% din PIB. In domeniu lucreaza 11% dintre toti lucratorii.

Bulgaria a raportat 1.689 de cazuri de coronavirus si 78 de decese, la o populatie de aproape sapte milioane. Pana in prezent, 342 de persoane s-au vindecat de COVID -19, boala cauzata de noul coronavirus.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ciolacu, cu Negoita in spate: „PSD este cel mai european partid din Romania”. Negoita este trimis in judecata in trei dosare penale

Premierul Marcel Ciolacu a pretins, joi, de Ziua Europei, ca "Partidul Social Democrat este cel…

10 ore ago

Record negativ: Venezuela ar putea fi prima natiune care isi pierde toti ghetarii

Venezuela ar putea fi prima natiune din istoria moderna care si-a pierdut toti ghetarii dupa…

10 ore ago

Orban, la Timisoara: „Astazi, in Romania nu este o democratie autentica. Suntem condusi de noua nomenclatura si de noua securitate”

Presedintele Partidului Forta Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, joi seara, ca in Romania de astazi…

6 ore ago

Un roman a reusit sa-si faca praf Ferrari-ul intr-un accident intre Turda si Cluj-Napoca

Doi barbati au ajuns la spital si un Ferrari a fost facut praf in urma…

10 ore ago

Zelenski l-a demis pe seful serviciului de protectie si paza dupa ce doi agenti ai acestuia au fost acuzati de complot in vederea asasinarii presedintelui

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis joi pe seful serviciului de protectie, la doua zile…

10 ore ago

Slovenia va recunoaste statul palestinian pana la jumatatea lunii iunie

Guvernul sloven a initiat joi procedura de recunoastere a unui stat palestinian ca forma de…

10 ore ago