politica

De ce a trebuit schimbat Citu? Bode: S-a uzat. Trebuie sa avem altceva in varf

Secretarul general interimar al PNL, Lucian Bode, a declarat ca PNL a ales echilibrul si moderatia, in cadrul Congresului Extraordinar de duminica, si a afirmat ca fostul lider Florin Citu s-a „uzat” in competitia cu Ludovic Orban.

Lucian Bode a declarat, duminica seara, la B1 TV, ca ii multumeste lui Florin Citu pentru lucrurile bune pe care le-a facut in cadrul partidului.
„Pana la urma, PNL a ales echilibrul, moderatia, lasand la o parte o serie de pariuri riscante pe care PNL nu trebuia sa le faca in aceasta perioada. Evident ca ma refer la fostul presedinte Florin Citu, pentru ca, trebuie sa va spun, si domnul presedinte Ciuca i-a multumit domnului Florin Citu pentru lucrurile bune pe care le-a facut in cele 6 luni cat a condus PNL”, a afirmat Lucian Bode, potrivit News.ro.
Intrebat daca Florin Citu a fost un pariu riscant, Bode a evitat un raspuns direct si a declarat ca peste 40 de filiale au dorit schimbarea.
„Acum, cand vedem anumite decizii din ultimele saptamani, ultimele luni, PNL a reactionat si a reactionat in proportie de peste 90-95 la suta. Cand peste 40 de filiale, din 49, spun stop este nevoie de o resetare la nivel politic, atunci trebuie sa faci un pas lateral, asa cum a facut si Florin Citu, si eu ii multumesc pentru modul in care a inteles ca a fost o etapa, iar etapa de care are nevoie PNL si Guvernul este una in care trebuie sa avem altceva in varf. Nu am ratat nicio criza, de-a lungul istoriei”, a declarat Bode.
Lucian Bode a adaugat ca Florin Citu s-a „uzat” in competitia cu Ludovic Orban.
„Florin Citu s-a uzat in acea competitie numita de Orban festivalul democratiei. Iata ca acel festival ne-a facut foarte mult rau (…) In septembrie si eu si altii ne-am pus sperantele in Florin Citu, un tanar in politica, un tanar finantist, cu scoli facute in strainatate, un om respectat in zona lui de competenta.
Atunci ne-am dorit sa scapam de populismul desantat al lui Ludovic Orban. Ducea partidul intr-o zona total gresita si impreuna cu Florin Citu am reusit sa scapam de Ludovic Orban. Sigur ca Ludovic Orban putea sa ramana in PNL. A ales alta cale. Credem ca in perspectiva anului 2024 este nevoie de o intarire a partidului”, a mai declarat Bode.
Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

2 ore ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

3 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

2 ore ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

2 ore ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

3 ore ago