De ce Japonia REFUZA refugiatii, desi are aceleasi probleme ca Germania: „Inainte de a primi imigranti trebuie sa asiguram locuri de munca femeilor noastre”

externe

Japonia a anuntat ca refuza sa primeasca refugiati sirieni si irakieni pentru ca are propriile sale probleme de rezolvat. Doar 11 persoane au primit statutul de refugiat in Japonia in 2015.

Premierul Shinzo Abe a explicat ca tara sa nu este pregatita, in ciuda unor grave probleme demografice, sa primeasca straini pe teritoriul ei. Cu aceleasi probleme se confrunta si Germania (imbatranirea populatiei), specialistii in economie sustinand ca acesta ar fi motivul real care a stat in spatele deciziei Angelei Merkel de a accepta peste un milion de refugiati.

„Inainte de a accepta imigranti sau refugiati, a spus premierul nipon, avem nevoie sa crestem rata nata­litatii si sa oferim locuri de munca din ce in ce mai numeroase femeilor si persoanelor cu varste inaintate”, a declarat premierul nipon, citat de The Guardian.

Corespondentul la Tokio al cotidianului „Les Echos” relateaza ca, anul trecut, Japonia a acordat statut de refugiat doar pentru 11 persoane, din 7.500 de cereri.

japonia

Oficial, Japonia se ghideaza dupa Conventia referitoare la refugiati, dar, in realitate, ea este interpretata in maniera cea mai stricta posibila, „influentata de refuzul ideologic al imigratiei”, a declarat avocata Masako Suzuki de la baroul Izumibashi, multumita ca anul trecut a reusit sa obtina statutul de refugiat pentru… un resortisant angolez.

Autoritatile nipone pornesc de la principiul strict dupa care candidatura la azil trebuie sa fie bine motivata de ratiuni politice. Politica nipona in domeniul imigratiei se bucura de aprobarea majoritatii opiniei publice nipone, care „lauda o­mo­genitatea populatiei nipone si exprima teama fata de mass-media invadata de multiculturalismul Occidentului”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: