De ce PSD este atat de disperat sa amane alegerile. Sondajele arata ca este pe cale sa pice pe locul 3, sub USR PLUS

politica

Rezultatele unui sondaj realizat la comanda USR PLUS arata PSD este pe acealsi loc cu USR PLUS, ambele fiind cotate cu 23%. Pe locul intai s-ar afla PNL cu 30%.

USR PLUS a crescut cu doua puncte fata de luna august, in timp ce PSD stagneaza.

Pro Romania se claseaza pe locul patru, cu 8% intentie de vot, iar PMP pe locul cinci, cu 5% intentie de vot.

Sondajul a fost realizat in perioada 9-17 octombrie, telefonic si online, de o companie de cercetari la comanda USR PLUS, scrie G4Media.

Marcel Ciplacu a cerut din nou, joi, inainte de sedinta conducerii PSD, ca alegerile sa fie amanate.

„Presedintele Romaniei ar trebui sa cantareasca foarte bine oportunitatea alegerilor pe 6 decembrie si sa asculte sfatul specialistilor. Din cate am vazut, teoria presedintelui este de a tine, indiferent de cati morti avem pe zi si indiferent cate infectari, aceste alegeri. Eu astept astazi ora 13,00 sa vedem daca nu cumva astazi s-a depasit pragul de 6.000 de infectari. Daca noi mai vorbim de alegeri si, peste o saptamana, de campanie electorala, tinand cont ca avem 6.000 de infectari pe zi, inseamna ca ceva nu functioneze in statul roman ori presedintele si PNL-ul si actualul Guvern au alte prioritati decat prioritatile romanilor care reprezinta in acest moment sanatatea. Parerea mea este sa ascultam ce spun specialistii”, a afirmat Ciolacu, la sediul PSD.

El a reafirmat ca „PSD este pregatit de alegeri”.

„Din punctul nostru de vedere, specialisti trebuie sa iasa si sa spuna daca este oportun sau nu. Specialistii au zis in felul urmator: nu ziua votului este problema mare, campania electorala. Peste o saptamana vom intra in campania electorala. Cum poti cu o campanie electorala sa stopezi un trend ascendent? Este o aberatie. Poate doar domnul Orban gaseste o solutie cu Iohannis. Noi nu avem o problema cu data alegerilor, noi avem o problema cu prioritatile romanilor. Prioritatile romanilor acum sunt sanatatea, nu alegerile. Cand ai 6.000 de infectari pe zi, cum opresti acest trend ascendent? Cu campanie electorala? Intrebati-l pe Orban, ca el este responsabil cu organizarea alegerilor. (…) Important este ce prioritate avem acum: stopam acest trend ascendent de infectari sau continuam sa-l multiplicam, numai de dragul de a avea alegeri, ca asa vrea Iohannis? Asta este intrebarea”, a adaugat liderul PSD.

Mai mult despre: ,

Comentarii: