politica

„De ce sunteti mahalagioaica in loc sa faceti legi?”. Primul care a reusit sa-i inchida gura lui Sosoaca – Video

Protestatarul Marian Morosanu „Ceausescu” a abordat-o, joi, pe senatoarea Diana Sosoaca in fata Ministerului Justitiei, unde aceasta protesta fata de desfiintarea Sectiei Speciale. Intrebata de ce este „mahalagioica”, Sosoaca nu a raspuns, a grabit pasul si a plecat cu o limuzina neagra.

„Puteti sa imi spuneti care este diferenta intre mahalagioaica si senator? De ce sunteti mahalagioaica in loc sa faceti legi?”, a intrebat-o protestatarul direct pe Sosoaca.

Senatoarea nu a raspuns, grabindu-se sa ajunga la masina. In schimb, o sustinatoare a lui Sosoaca l-a atacat pe Morosanu. „Pleaca de aici derbedeule, ca iti dau doua palme! Derbedeule”, a strigat femeia.

Marian Morosonu este unul dintre cei mai curajosi oameni care au iesit in strada, in decembrie 1989, pentru a alunga dictatura comunista. Sorin Rosca Stanescu, acum sustinator al PSD, a spus ca Marian Morosanu a fost „primul tanar care a intrat in Comitetul Central, deschizand practic portile cladirii pentru alungarea lui Ceausescu”.

Morosanu a fost activ si in timpul protestelor din Piata Universitatii din 1990. El a fost prins de minerii adusi de Ion Iliescu la Bucuresti si a fost batut atat de rau incat a ramas pana acum cu un defect de vorbire.

Morosanu a fost arestat dupa Mineriada din 13-15 iunie.

„Cand am intrat in greva foamei la Jilava, mi-au aratat acuzatiile si mandatul de arestare. Incadrarea mea era la maximum 15 ani pentru subminarea economiei nationale. Pe spatele mandatului scria: ‘A nu fi lasat liber. Reprezinta un foarte mare pericol social’. Ulterior, incadrarea a fost schimbata in infractiune de ultraj, de distrugere si de patrundere frauduloasa intr-o institutie publica. Ulterior am fost judecat in stare de libertate si condamnat la 1 an si 8 luni de inchisoare cu suspendare”, spunea Morosanu pentru Ziarul Ring.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

„Specialistii” lui Piedone: Sefa auditului intern din Primaria Sector 5 si-a luat bacalaureatul la 33 de ani. Piedone, la 32 de ani

Sefa Serviciului Audit Intern din cadrul Primariei Sector 5, Adriana Narcisa Dicu, a obtinut diploma…

26 de minute ago

Institutul pentru Studiul Razboiului: armata rusa pregateste o ofensiva masiva pentru luna mai, dar nu a ales inca frontul pe care va ataca

Trupele rusesti au mai multe optiuni tactice pentru viitoarele ofensive in apropiere de Avdiivka, dar…

28 de minute ago

INSCOP il contrazice pe Pieleanu, Firea este pe locul 3. Surpriza mare, Opozitia conduce in Bucuresti si in privinta votului politic

Actualul primar al Capitalei Nicusor Dan se afla pe primul loc in intentiile de vot…

2 ore ago

China ameninta cu represalii dupa ce Joe Biden a semnat legislatia privind apararea Taiwanului si interzicerea TikTok

China a lasat sa se inteleaga ca ar putea lua masuri represive dupa ce presedintele…

58 de minute ago