De ce trupele americane nu intra in razboi cu Federatia Rusa. Explicatia lui Joe Biden

externe

pachet bugetar, SUA, ajutor de securitate, statele baltice, Joe Biden

Intr-un articol publicat in The Washington Post, presedintele american Joe Biden a declarat ca ajutorul acordat Ucrainei de catre Statele Unite tine departe trupele americane de razboiul cu Rusia, relateaza Ukrainska Pravda.

Liderul american a mentionat ca experienta razboaielor mondiale din secolul trecut a dovedit ca atunci cand agresiunea in Europa ramane fara raspuns, criza nu dispare de la sine si, prin urmare, implica direct Statele Unite.

„Tinem trupele americane departe de acest razboi prin sustinerea curajosilor ucraineni care isi apara libertatea si patria. Le furnizam arme si ajutor economic pentru a stopa dorinta de cucerire a (presedintelui rus) Putin inainte ca acest conflict sa se extinda si mai mult”, a subliniat Biden.

Potrivit acestuia, Kremlinul si gruparea terorista Hamas spera sa distruga stabilitatea regionala si sa profite de haosul care va urma. America nu va permite ca acest lucru sa se intample, pentru interesele sale de securitate nationala si pentru binele lumii.

„Aceasta convingere se afla in centrul abordarii mele in ceea ce priveste sustinerea poporului ucrainean, care continua sa isi apere libertatea in razboiul brutal declansat de Putin”, a adaugat Biden.

Presedintele american a reamintit ca Statele Unite nu sunt singurele care ajuta Ucraina, pentru ca peste 50 de tari li s-au alaturat pentru a se asigura ca Kievul are tot ce-i trebuie pentru autoaparare si isi asuma, de asemenea, o parte semnificativa a responsabilitatii economice pentru sustinerea sa.

Saptamana trecuta, Joe Biden a semnat un proiect de lege privind finantarea guvernamentala pe termen scurt pentru a evita o intrare in incapacitate de plata a guvernului, care nu include fonduri pentru sprijinirea Ucrainei sau a Israelului.

Proiectul de lege privind cheltuielile nu include cererea Casei Albe de aproape 106 miliarde de dolari, care acopera ajutorul acordat Israelului si Ucrainei.

Pachetul combinat de proiecte de lege, care include ajutoare pentru Israel, Ucraina, Taiwan si consolidarea frontierei de sud a SUA, este planificat sa fie examinat in Senat dupa Ziua Recunostintei, care va fi sarbatorita in SUA pe 23 noiembrie.

Congresmanul republican Don Bacon a declarat ca, in general, Camera Reprezentantilor stie deja ce sa faca cu proiectul de lege privind ajutorul pentru Ucraina, precum si cati bani vor sa aloce Kievului. In opinia sa, revizuirea ar putea avea loc in decembrie.

Administratia Biden indeamna Congresul sa aprobe cat mai curand posibil cererea Casei Albe de ajutor pentru Ucraina, pentru a preveni consecinte grave asupra capacitatilor sale de aparare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: