De garda in fata Parlamentului, protestatarii nu se lasa pacaliti. Deputatii PSD-ALDE profita de doliul national pentru a vota modificari la legile justitiei

news

Un grup de protestatari se afla, miercuri, in fata Parlamentului in timp ce deputatii din PSD si ALDE planuiesc sa voteze modificari importante la legile justitiei. Opozitia a incercat sa-i impiedice, dar nu a avut succes.

Pe punctul 2) si 3) al ordinii de zi a plenului Camerei figureaza propunerea legislativa pentru modificarea Legii nr.176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr.144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, dar si propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Raluca Turcan, a solicitat, miercuri, dupa discursurile sustinute in memoria Regelui Mihai, sistarea sedintei de plen, cererea fiind respinsa de majoritatea PSD-ALDE.

„In baza articolului 91 alineatul 3 solicitam sistarea sedintei de azi. Dupa momentul in care am asistat la un recurs la valorile solide ale neamului, la momente care au marcat pozitiv istoria noastra, se impune ca sedinta de azi, care se prefigureaza a fi una concentrata pe proiecte care nu au legatura cu interesul natiunii, ci cu unul mai restrans, sa suspendam aceasta sedinta, sa reflectam la Romanie puternica, solidara, a celor multi, nu a interesului personal”, a spus Turcan.

Cererea sa a fost respinsa de plen, cu majoritate de voturi.

Liderul de grup al USR, Cristian Seidler, a invocat acelasi articol din Regulament pentru scoterea de pe ordinea de zi a sedintei de plen a puntelor care vizeaza legile justitiei.

„Invoc acelasi articol, alineatul 3: daca ati respins prima solicitare, va propun, in acelasi spirit in care PSD a anulat mitingurile, in care mai multe asociatii au facut apel pentru a fi stopate actine care ar putea genera tensiune, in aceste momente, stiind ca punctele de pe ordinea de zi ar putea genera tensiuni, va propun sa eliminam aceste puncte de pe ordinea de zi”, a spus Seidler.

Si cererea sa a fost respinsa de majoritatea deputatilor.

Plenul Camerei are pe ordinea de zi de miercuri dezbaterea propunerii legislative pentru modificarea si completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: