news

De la inceputul razboiului, 4.900 de ucraineni au incalcat legea martiala si au fugit in Romania

De la inceputul razboiului din Ucraina, autoritatile romane au identificat pe teritoriul Romaniei circa 4.900 de ucraineni care au fugit din tara lor incalcand legea martiala, scrie joi agentia de presa spaniola EFE, care publica precizari primite din partea Politiei de Frontiera romane, informeaza Agerpres.

„Acesti cetateni ucraineni au solicitat sa li se acorde protectie din partea Statului roman, intrucat vin dintr-o zona de conflict”. Ei „au intrat in Romania fara efectuarea formalitatilor de control la punctele de frontiera” si au fost gazduiti in centrele regionale pentru solicitantii de azil, a mentionat Politia de Frontiera romana.

Legea martiala instituita in Ucraina dupa lansarea invaziei ruse pe 24 februarie interzice plecarea din tara a barbatilor cu varste intre 18 si 60 de ani, cu exceptia celor care sunt scutiti de mobilizare in caz de razboi, celor care au motive medicale si tatilor cu cel putin trei copii.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata pe canalul Sf. Gheorghe.…

12 minute ago

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

46 de minute ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

58 de minute ago