politica

Jocurile lui Dincu. A dat drumul unui sondaj in care Iohannis si Ciolacu sunt mult lasati in urma, la capitolul „incredere”, de Mugur Isarescu

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, ii surclaseaza la capitolul incredere, potrivit unui sondaj IRES, pe cei mai importanti lideri politici – Klaus Iohannis, Nicolae Ciuca si Marcel Ciolacu. IRES este controlat de Vasile Dincu, fost ministru PSD al Apararii, nevoit sa demisioneze dupa ce a starnit nemultumirea lui Klaus Iohannis.

Datele cercetarii sociologice, realizate in perioada 7-12 decembrie, indica faptul ca 34% dintre romani au multa si foarte multa incredere in Isarescu.

Presedintele Klaus Iohannis si presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, sunt urmatorii in clasament, 21% dintre respondenti avand foarte multa si multa incredere in acestia, in timp ce premierul Nicolae Ciuca a intrunit increderea a 19%.

Sondajul mai releva ca profesia sau ocupatia care beneficiaza de cea mai putina incredere in randul romanilor este cea de politician, doar 6% dintre cei intrebati afirmand ca au foarte mare incredere, urmata de cea de politist cu 41% incredere si de jurnalist – 44%. La polul opus, de cea mai mare incredere se bucura profesiile de: pompier – 91%, specialist IT – 77% si inginer – 69%.

Totodata, 76% dintre romanii intrebati considera ca este gresita directia in care merg lucrurile in Romania, 22% spun ca este o directie buna, iar 2% nu stiu sau nu raspund.

De asemenea, 57% dintre intervievati spun ca anul 2022 a fost mai prost ca anul trecut, pentru 23% a fost mai bun, iar pentru 20% anul acesta a fost la fel ca anul trecut.

Sondajul de opinie national a fost realizat de IRES, in perioada 07 – 12 decembrie 2022, pe un esantion de 1.615 respondenti, cu varsta peste 18 ani, cu o marja eroare a 2,5%.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Nicusor Dan continua sa o ignore pe Firea: „Eu concurez direct cu Piedone, nu se va retrage”. Cum explica succesul lui Piedone in randul bucurestenilor

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat intr-un interviu pentru Prima TV ca sunt doua explicatii…

12 minute ago

Conflict intre romi si militari ucraineni in Transcarpatia. Cand militarii au deschis focul, agresorii au luat-o imediat la fuga – Video

Joi noapte a avut loc o ciocnire intre romi si militari ucraineni in regiunea Transcarpatia…

36 de minute ago

Surse palestiniene: Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta propunerea israeliana privind incetarea focului si eliberarea ostaticilor

Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta ultima propunere israeliana privind incetarea focului si…

2 ore ago

Nicusor Dan locuieste cu chirie in Bucuresti. Sotia, din Vaslui, vrea sa aiba casa lor, insa „n-am avut nici bani, nici timp sa cautam o casa”

Primarul general Nicusor Dan, care locuieste cu chirie in Bucuresti, sustine ca nu are ca…

7 minute ago

Locuri de lux pe zborurile de linie. Capsula cu 2 locuri pentru „o priveliste captivanta asupra mediului extern al aeronavei in timpul zborului”

O firma privata de inginerie aerospatiala, Windspeed Technologies, a proiectat o capsula de sticla, cu…

O oră ago

Suedia, „la un nivel de teroare de patru din cinci”. 100.000 de vizitatori, la Malmo, pentru Eurovision

Suedia se pregateste pentru Eurovision cu masuri de securitate sporite. Tara se afla deja in…

2 ore ago