news

De luni, romanii pot sa intre in Spania fara certificat de vaccinare si fara test PCR

Romanii care vor calatori, incepand de luni, in Spania, nu vor mai trebui sa prezinte la sosire certificatul care atesta vaccinarea completa impotriva COVID-19, un test negativ PCR sau antigen ori certificatul de recuperare post-COVID-19, a informat, duminica, Ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat remis presei.

Sursa citata precizeaza ca autoritatile spaniole au revizuit conditiile de intrare pe teritoriul Regatului Spaniei pentru persoanele care sosesc din Romania, ca urmare a faptului ca tara noastra nu mai este considerata a face parte din categoria statelor cu risc de infectare.

„Astfel, cetatenii care sosesc din Romania in Spania pe cale aeriana nu mai trebuie sa prezinte la intrarea in Spania urmatoarele documente, stabilite anterior: certificat care atesta vaccinarea completa impotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-COVID-19.

Totodata (…) ramane valabila obligatia ca toate persoanele care calatoresc spre Spania, pe cale aeriana sau maritima, sa completeze, anterior efectuarii calatoriei, un formular privind starea de sanatate, prin intermediul aplicatiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es. In situatia in care pasagerul este minor sau o persoana dependenta, formularul poate fi completat de catre tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informatiilor furnizate”, se precizeaza in comunicatul citat.

Ulterior completarii formularului, se va genera un cod unic QR de sanatate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hartie) la controlul de sanatate efectuat in aeroportul/portul de destinatie. Daca formularul va fi semnat din aplicatie, acesta va aparea in sectiunea „Calatoria mea”, iar utilizatorul va receptiona si un e-mail care poate fi imprimat, a mentionat sursa citata.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

O oră ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

3 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

O oră ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

O oră ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

3 ore ago