De maine, greva generala in Ministerul Muncii. Sindicalistii reclama inechitatile salariale

news

Angajatii institutiilor din Ministerul Muncii intra in greva generala incepand de luni, 27 noiembrie, pentru eliminarea inechitatilor salariale si pentru imbunatatirea conditiilor de munca, informeaza Federatia Sindicatelor din Ministerul Muncii (FSMM).

„Incepand cu data de 27 noiembrie 2023, membrii sindicatelor afiliate la FSMM cat si angajatii neafiliati in sindicate declara greva generala pentru eliminarea inechitatilor salariale si pentru imbunatatirea conditiilor de munca. Aceasta actiune vine in contextul eforturilor constante ale Federatiei Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obtine conditii de munca optime si remunerare echitabila. Membrii sindicatelor au considerat ca, greva este un pas necesar pentru a atrage atentia asupra problemelor semnificative cu care se confrunta angajatii din institutiile ministerului Muncii.”, se mentioneaza in comunicatul remis Agerpres.

Conform sursei citate, cresterea continua a inechitatilor salariale, conditii de munca precare si deficitul de personal au determinat angajatii sa actioneze pentru a obtine schimbari concrete si sustenabile.

Sindicalistii isi cer scuze pentru posibilele neplaceri cauzate beneficiarilor

„Scaderea puterii de cumparare si impactul inflatiei au accentuat la randul lor starea de nemultumire si au impus necesitatea acestei masuri. (…) Federatia Sindicatelor din Ministerul Muncii ramane deschisa la dialog pentru gasirea solutiilor care sa conduca la o imbunatatire a calitatii vietii profesionale pentru toti membrii sai. Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor nostri si ii apreciem pentru intelegerea de care au dat si dau dovada in aceste momente”, se mai precizeaza in comunicat.

Miercuri, 22 noiembrie, membrii sindicatelor afiliate FSMM au declansat greva de avertisment, in intervalul orar 8:00 -10:00. Federatia Sindicatelor din Ministerul Muncii este organizatie sindicala dedicata apararii drepturilor angajatilor din sectorul ministerului Muncii si promovarii unor conditii de munca corecte si sigure. Anterior, FSMM a comunicat ca in urma intrevederii de la Guvern de vineri nu a fost avansata nicio solutie cu privire la revendicarile lor.

Printre institutiile din subordinea ministerului Muncii se afla Inspectia Muncii, Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, Autoritatea pentru Protectia Persoanelor cu Dizabilitati iar sub autoritatea Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale se afla Casa Nationala de Pensii Publice si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: