Declaratiile lui Ponta la PROCES: „Nu recunosc faptele”. Apoi l-a ironizat pe Iohannis

politica

La termenul de judecata de vineri din dosarul Turceni-Rovinari, in care Victor Ponta este cercetat alaturi de fostul ministru Dan Sova, fostul premier le-a spus judecatorilor ca nu recunoaste faptele de care este acuzat si ca doreste sa dea o declaratie in cursul cercetarii judecatoresti, relateaza Mediafax.

Fostul premier Victor Ponta a ajuns, vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a avut loc un nou termen din dosarul Turceni-Rovinari. „Nu recunosc faptele si vreau sa dau o declaratie”, a declarat Victor Ponta, intrebat fiind de magistrati daca doreste sa apeleze la procedura simplificata prin care sa recunoasca faptele de care este acuzat.

Aceeasi atitudine au avut-o si celelalte persoane cercetate in dosar. Avocatii din dosar au cerut judecatorilor readministarea probelor din dosar si reaudierea tuturor martorilor. Instanta suprema le-a pus in vedere avocatilor si procurorului de sedinta ca pana la urmatorul termen sa formuleze cereri de probe noi.

De asemenea, judecatorii au pus in vedere reprezentantilor Complexului Energetic Oltenia, care este parte civila in cauza, sa precizeze defalcat pretentiile civile pentru fiecare contract si act aditional din dosar.

Urmatorul termen a fost stabilit pentru data de 5 aprilie, sedinta la care va fi audiat Laurentiu Ciurel, fost director al Complexului Energetic Oltenia.

Dupa sedinta, Victor Ponta a refuzat, ca si la sosire, sa raspunda la intrebarile jurnalistilor, precizand „Poate intr-o viata anterioara v-as fi dat declaratii”. La intrarea in sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) fostul premier a fost apostrofat, cateva persoane strigand „Plagiatorul”.

Fostul premier Victor Ponta este judecat, in dosarul Turceni Rovinari, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat.

Tot la sediul ICCJ, a ajuns vineri si fostul ministru al Transporturilor, Dan Sova, acuzat in acelasi dosar de complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat „Victor-Viorel Ponta” a obtinut de la SCA „Sova si Asociatii” suma 181.439,98 de lei, pentru activitati, care insa in realitate nu s-au efectuat.

Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis in judecata in timpul mandatului sau.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: