Deputat PSD: „Marcel Ciolacu este propunerea PSD pentru prim-ministru”. Ciolacu: „Este exclus ca Ciuca sa fie 3 ani prim-ministru”

politica

Deputatul PSD Marian Mina, presedinte al PSD Giurgiu, a confirmat marti ca Marcel Ciolacu este propunerea de prim-ministru a partidului.

„Propunerea PSD ca prim-ministru este Marcel Ciolacu”, a subliniat Mina la Antena 3. Ciolacu insa a negat ca partidul a stabilit un nume: „Nu. Acest lucru o sa il decidem impreuna cu colegii mei”.

Marcel Ciolacu a declarat marti, dupa negocierile cu PNL, ca este exclus ca Nicolae Ciuca sa fie premier in urmatorii 3 ani: „Domnul Ciuca sa vina prim-ministru pentru urmatorii 3 ani este exclus”.

„In interiorul PSD exista aceasta decizie ca se poate merge prin rotatie. Asteptam de la PNL o decizie in acest sens si dupa ce exista o decizie ca PNL accepta acest lucru, atunci vom intra in negocieri si vom hotari. PSD e pregatit sa duca toate negocierile posibile ca sa deblocam aceasta situatie”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Chestionat daca ar trebui ca PSD sa dea primul premierul sau PNL, Ciolacu a raspuns: „Trebuie sa fie o decizie. Ca sa putem discuta daca e primul sau al doilea, trebuie sa existe o decizie in PNL ca vor premier prin rotatie”,

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a spus, marti, dupa negocierile pentru formarea Guvernului, cu PNL si PSD, ca partidele nu au ajuns la o intelegere privind rotatia premierilor, pentru ca fiecare doreste sa fie primul si a precizat ca „discutiile au fost foarte aprinse si s-au discutat doar cateva subiecte”, respectiv despre certificatul verde si impactul bugetar pe capitolele care nu au fost inchise, legat de alocatii, politica fiscala si de impozitare

Kelemen Hunor a aratat ca discutiile vor continua si miercuri, dupa ora 16.00, pentru a primi niste cifre de la Ministerul de Finante si a vedea impactul pe pensii si alocatii.

”Nu exista in acest moment niciun procent agreat, trebuie sa vedem”, a mai afirmat Kelemen Hunor, aratand ca ingrijorarea este legata de a gasi resurse bugetare pentru pensionarii cu pensii mici. ”Fiecare doreste sa avem o crestere de 10, de 15, de 20 la suta, sa vedem cat putem sa asiguram de la buget fara sa punem in pericol deficitul”, a mai afirmat el.

Intrebat cine va da primul premier, Kelemen Hunor a raspuns: ”Aici, colegii nostri nu s-au inteles si fiecare doreste sa fie primul. Ei trebuie sa decida si am inteles ca asta va fi decizia de astazi a liberalilor, daca accepta ideea de rotatie, dar cine urca primul, aici nu stiu, nu imi dau seama, e inghesuiala mare”.

Kelemen Hunor a mai spus ca partidele trebuie sa mearga la Palatul Cotroceni cu un singur premier. ”Suntem departe de acea faza”, a spus el.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: