politica

Deputat USR, transant: „Nici nu se pune problema sa cedam Ministerul Justitiei”

Deputatul USR Mihai Politeanu a declarat, joi, la RFI, ca nu se pune problema ca Uniunea Salvati Romania sa renunte la Ministerul Justitiei. El a precizat ca deocamdata nu a venit nicio invitatie la dialog din partea premierului desemnat, Nicolae Ciuca, si a aratat ca nu vor sustine un guvern minoritar, si nici nu se pune problema de a renunta la Ministerul Justitiei.

”Noi am spus ca suntem dispusi sa intram la guvernare cu PNL si UDMR, dar cu un set de garantii”, a spus deputatul USR, aratand ca pozitionarea partidului este clara, si anume ca nu vor sustine un guvern minoritar PNL, cu Nicolae Ciuca premier. Despre refacerea coalitiei, deputatul a marturisit ca „el, personal, nu crede in buna-credinta a PNL-ului”, afirmand ca drama acestei tari este ca suntem in plina criza pandemica si ”trebuie sa existe o forma de responsabilitate”.

„Trebuie sa avem cat mai repede un guvern, indiferent de forma, pentru ca traim o tragedie umanitara in Romania”, a mai spus Politeanu.

”Din punctul meu de vedere, nici nu se pune problema sa cedam Ministerul Justitiei”, daca se reface coalitia PNL-USR-UDMR, a mai spus deputatul USR, el aratand ca miza PNL este acest minister, pentru ”numirea procurorilor sefi ai Parchetelor. ”Asta este vointa presedintelui Klaus Iohannis”, a mai aratat el.

Politeanu a afirmat ca nu s-a discutat cine ar prelua portofoliul, insa el personal l-ar pune tot pe Stelian Ion in aceasta functie. El a mai spus ca nu este nicio garantie ca un guvern PNL-USR-UDMR va rezista mai mult de cateva luni.

Despre faptul ca Florin Citu insista cu un guvern minoritar PNL, Politeanu: ”E o forma de nebunie, nimic altceva”, adaugand ca este vorba de o lupta interna in PNL. ”Este aproape o certitudine ca PNL se va rupe”, a mai aratat Politeanu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

A ramas iar fara vin? Dmitri Medvedev ameninta tarile occidentale cu atacuri nucleare asupra capitalelor lor, daca vor trimite trupe in Ucraina

Rusia va raspunde cu un atac nuclear asupra Londrei, Parisului si Washingtonului daca trupele occidentale…

14 minute ago

Doi rezervisti israelieni, ucisi in urma unui atac cu drona revendicat de miscarea terorista Hezbollah

Doi soldati in rezerva ai IDF au fost ucisi ieri dupa-amiaza intr-un atac cu drona…

29 de minute ago

Statele Unite au anuntat ca vor boicota ceremonia de investire a presedintelui Rusiei, Vladimir Putin

Statele Unite au anuntat luni ca nu vor participa la ceremonia de investire a presedintelui…

44 de minute ago

O noua teorie deliranta la Moscova: „Istoria se repeta. In perioada premergatoare operatiunii speciale, Occidentul pregatea o agresiune impotriva patriei noastre”

Seful Directiei Principale de Informatii a Statului Major General al Fortelor Armate Ruse - adjunctul…

9 ore ago

Germania si-a rechemat pentru o saptamana ambasadorul in Rusia, in semn de protest fata de atacul cibernetic. Cehia il convoaca pe ambasadorul rus

Germania a anuntat luni ca si-a rechemat ambasadorul in Rusia pentru o saptamana de consultari…

12 ore ago