Categories: life

Descoperire intriganta a telescopului Kepler in Calea Lactee: Megastructuri ARTIFICIALE

Oamenii de stiinta au descoperit o uriasa structura, despre care spun ca ar fi artificiala, in jurul unei stele aflata la o distanta de 1.480 de ani-lumina de Pamant.

Ciudata stea denumita KIC 8462852 a fost monitorizata de telescopul spatial Kepler mai bine de patru ani, incepand din anul 2009. Ea a produs o serie de fluctuatii bizare de lumina, in spatiu, pe care oamenii de stiinta nu le pot explica, potrivit Daily Mail.

Aceasta poate insemna ca in jurul stelei ar exista o megastructura extraterestra, impiedicand observarea emisiei de lumina. „Nu am mai vazut niciodata asa ceva la o stea. A fost cu adevarat ciudat. Ne-am gandit ca ar putea fi datele gresite sau miscarea telescopului spatial, dar nu a fost asa, am verificat totul”, a declarat Tabetha Boyajian, o doctoranda de la Universitatea Yale, Statele Unite.

Ea a publicat recent o lucrare de cercetare despre ciudata descoperire in revista Arxiv privind bizara stea si posibilele cauze ale fluctuatiilor de lumina din jurul stelei. „Pe durata misiunii sondei spatiale Kepler, steaua KIC 8462852 a fost observata sub diferite forme neregulate, aparand goluri aperiodice ale fluxului de lumina”, a comunicat Boyajian.

Perioadele de intunecime ale stelei pot dura intre 5 si 80 de zile. Echipa de cercetatori a studiat posibilele explicatii ale misteriosului fenomen. ”In lucrare, descriem variatele scenarii care pot explica evenimentele misterioase observate de Kepler”, au comunicat astronomii.

Scenariul cel mai relevant vorbeste de existenta unor fragmente ale unor comete sau a altor corpuri ceresti, care sunt situate in jurul stelei. Cu toate aceatea, unii experti spun ca ar putea exista o alta cauza, mult mai interesanta, care impiedica trecerea luminii stelei.

”Extraterestii ar putea fi ultima ipoteza pe care o luam in calcul, dar aceasta structura arata ca un lucru pe care l-ar construi o civilizatie extraterestra”, a declarat James Wright, astronom in cadrul Universitatii Pennsylvania State.

In prezent, Wright lucreaza impreuna cu Institutul SETI din Berkeley si cu Boyajian, pentru a elabora o propunere de alegere a unui telescop radio, care sa faca observatii suplimentare ale misterioasei stele. Oamenii de stiinta cauta semne ale vietii extraterestre in cadrul Institutului SETI, folosind o mare varietate de energii emanate de stelele galaxiei noastre, Calea Lactee.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Zaharova, delir: „Din punct de vedere istoric, limba moldoveneasca este mai veche decat limba romana”. Maia Sandu, acuzata de „nazism”

Politica presedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, este comparabila cu experimentele celui de-al Treilea Reich in…

32 de minute ago

Coalitie guvernamentala cu extrema dreapta in Croatia. Conservatorii ii aduc la putere pe AUR-istii locali

Conservatorii la guvernare ai Croatiei au facut miercuri un pas important, formand o coalitie cu…

3 minute ago

„Nemurirea digitala”. Invierea digitala a mortilor cu ajutorul AI ridica preocupari etice

Progresele AI deschid calea pentru o noua oportunitate de reconectare cu cei dragi care au…

43 de minute ago

Putin, paralel cu realitatea la parada de 9 Mai. Invadatorul Ucrainei acuza Occidentul de „revansism, colonialism si starnirea de conflicte regionale”

Presedintele rus Vladimir Putin a tinut joi un discurs sfidator, criticand Ucraina si aliatii sai…

50 de minute ago